Dušené červené zelí

recept,fotorecept,zelí červené,Zeleninové přílohy,,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové přílohy
Kategorie
Zeleninové přílohy › Vegetariánské recepty › Veganské recepty › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›Ingredience
Ingredience
cibule | 2 ?? | kusy kcal | |
cukr krystalový | 0 ?? | kcal | |
kmín drcený | 0 ?? | kcal | |
ocet | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 0.2 0 | litru kcal | |
zelí červené | 1 ?? | kus kcal |
Recept
1.
zelí červené 1 kus • cibule 2 kusy • cukr krystalový • kmín drcený • olej olivový • ocet • sůl • voda 0.2 litru
Nakrájené zelí posolíme a necháme odstát, aby trochu změklo. 2-3 na drobno nakrájené cibule zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené zelí, chvilku osmahneme, podlijeme vodou a dusíme 1-2 hodiny. Občas promícháme a dochutíme octem, cukrem, kmínem a solí. Po dochucení chvíli podusíme a důkladně promícháme.

2.
Takto připravené zelí je vhodné jako příloha k pečené kachně, pečené krkovici, knedlíkům, lokším a podle fantazie k vámi vybranému jídlu.

Dobrou chuť!