svetvemne.cz

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

    

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

zelí červené 1 kus  cibule 2 kusy  cukr krystalový  kmín drcený  olej olivový  ocet  sůl  voda 0.2 litru

Nakrájené zelí posolíme a necháme odstát, aby trochu změklo. 2-3 na drobno nakrájené cibule zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené zelí, chvilku osmahneme, podlijeme vodou a dusíme 1-2 hodiny. Občas promícháme a dochutíme octem, cukrem, kmínem a solí. Po dochucení chvíli podusíme a důkladně promícháme.

2. 

Takto připravené zelí je vhodné jako příloha k pečené kachně, pečené krkovici, knedlíkům, lokším a podle fantazie k vámi vybranému jídlu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit