Polévka z červeného zelí
Hustá zdravá polévka, která zahřeje i zasytí.
recept,fotorecept,zelí červené,Zeleninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky Bezlepkové Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené)
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
kmín mletá | 1 | čajová lžička | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
rajský protlak | 500 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 1.5 | litru | |
zelí červené | 500 | gramů |
Recept


3.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

4.
sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • kmín mletá 1 čajová lžička
K cibuli přidáme zelí, sůl, cukr a kmín.

5.
bobkový list 2 kusy • voda 1.5 litru
Přidáme brambory, bobkový list a přilijeme vodu. Promícháme a vaříme 20-25 minut (do změknutí brambor).


Dobrou chuť!