svetvemne.cz

Provensálská rajčatová polévka s olivami

     

Chutná svěží polévka.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bazalka sušená2čajové lžičky
chilli paprička1kus
cibule100gramů
cukr krystalový1.5polévkové lžíce
ocet balzamikový1polévková lžíce
olej olivový30mililitrů
olivy s papričkou80gramů
rajský protlak1litr
rajčata sterilizované200gramů
rajčata sušená50gramů
sýr Parmezán0
sůl1.5čajové lžičky
voda1litr

1. 

cibule 100 gramů  rajčata sušená 50 gramů  olej olivový 30 mililitrů

Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Obě ingredience osmažíme na olivovém oleji.

2. 

olivy s papričkou 80 gramů  chilli paprička 1 kus  rajský protlak 1 litr

Přidáme pokrájené olivy, nakrájenou papričku a rajčatový protlak. Promícháme ...

3. 

voda 1 litr  sůl 1.5 čajové lžičky  cukr krystalový 1.5 polévkové lžíce  ocet balzamikový 1 polévková lžíce  bazalka sušená 2 čajové lžičky

... a přilijeme vařící vodu. Přidáme sůl, cukr, ocet a bazalku. Vaříme 25 minut.

4. 

rajčata sterilizované 200 gramů

Po uplynutí uvedené doby přidáme nadrobno nakrájená sterilovaná, nebo čerstvá rajčata bez slupky. Podle chuti dosolíme a přisypeme další bazalku. Krátce povaříme.

5. 

sýr Parmezán

Podle chuti můžeme podávat se strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit