svetvemne.cz

Provensálská rajčatová polévka s olivami

     

Chutná svěží polévka.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bazalka sušená2čajové lžičky
Chilli paprička1kus
Cibule100gramů
Cukr krystalový1.5polévkové lžíce
Ocet balzamikový1polévková lžíce
Olej olivový30mililitrů
Olivy s papričkou80gramů
Rajský protlak1litr
Rajčata sterilizované200gramů
Rajčata sušená50gramů
Sýr parmezán
Sůl1.5čajové lžičky
Voda1litr

1. 

cibule 100 g  rajčata sušená 50 g  olej olivový 30 ml

Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Obě ingredience osmažíme na olivovém oleji.

2. 

olivy s papričkou 80 g  chilli paprička 1 ks  rajský protlak 1 l

Přidáme pokrájené olivy, nakrájenou papričku a rajčatový protlak. Promícháme ...

3. 

voda 1 l  sůl 1.5 ČL  cukr krystalový 1.5 PL  ocet balzamikový 1 PL  bazalka sušená 2 ČL

... a přilijeme vařící vodu. Přidáme sůl, cukr, ocet a bazalku. Vaříme 25 minut.

4. 

rajčata sterilizované 200 g

Po uplynutí uvedené doby přidáme nadrobno nakrájená sterilovaná, nebo čerstvá rajčata bez slupky. Podle chuti dosolíme a přisypeme další bazalku. Krátce povaříme.

5. 

sýr Parmezán

Podle chuti můžeme podávat se strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit