RECEPTY

Celerovo-pórková polévka s jogurtem

Celerovo-pórková polévka s jogurtem

Hustá krémová polévka plná zdravé zeleniny. Podáváme bohatě pokapanou dýňovým olejem.

recept,fotorecept,pórek,celer,jogurt bílý,Zeleninové polévky,,Bezlepkové

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

celer300gramů
jogurt bílý500gramů
mléko500mililitrů
mrkev200gramů
muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
olej olivový20mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
pórek600gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
voda1000mililitrů
škrob kukuřičný20gramů

 

Recept

1. 

celer 300 gramů  mrkev 200 gramů

Celer a mrkev oloupeme a na hrubé nudličky nastrouháme.

2. 

olej olivový 20 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  voda 500 mililitrů

V hrnci na oleji zeleninu osmažíme. Podlijeme vodou, osolíme a 10 minut dusíme.

3. 

pórek 600 gramů  voda 500 mililitrů

Přidáme očištěný, umytý a nakrájený pórek. Dolijeme vodu, promícháme a vše spolu vaříme dalších 10 minut pod pokličkou.

4. 

mléko 250 mililitrů

Uvařenou zeleninu najemno rozmixujeme a přilijeme mléko.

5. 

jogurt bílý 500 gramů  mléko 250 mililitrů  škrob kukuřičný 20 gramů

V jogurtu s mlékem rozmícháme kukuřičný škrob. Do zavářky přidáme 2 naběračky polévky a dobře rozmícháme.

6. 

Vzápětí nalijeme zavářku do polévky v hrnci, zamícháme a převaříme.

7. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky  sůl

Nakonec polévku ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Podle chuti můžeme dosolit.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit