svetvemne.cz

Celerovo-pórková polévka s jogurtem

     

Hustá krémová polévka plná zdravé zeleniny. Podáváme bohatě pokapanou dýňovým olejem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Celer300gramů
Jogurt bílý500gramů
Mléko500mililitrů
Mrkev200gramů
Muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
Olej olivový20mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Pórek600gramů
Sůl1čajová lžička
Sůl
Voda1000mililitrů
Škrob kukuřičný20gramů

1. 

celer 300 g  mrkev 200 g

Celer a mrkev oloupeme a na hrubé nudličky nastrouháme.

2. 

olej olivový 20 ml  sůl 1 ČL  voda 500 ml

V hrnci na oleji zeleninu osmažíme. Podlijeme vodou, osolíme a 10 minut dusíme.

3. 

pórek 600 g  voda 500 ml

Přidáme očištěný, umytý a nakrájený pórek. Dolijeme vodu, promícháme a vše spolu vaříme dalších 10 minut pod pokličkou.

4. 

mléko 250 ml

Uvařenou zeleninu najemno rozmixujeme a přilijeme mléko.

5. 

jogurt bílý 500 g  mléko 250 ml  škrob kukuřičný 20 g

V jogurtu s mlékem rozmícháme kukuřičný škrob. Do zavářky přidáme 2 naběračky polévky a dobře rozmícháme.

6. 

Vzápětí nalijeme zavářku do polévky v hrnci, zamícháme a převaříme.

7. 

pepř černý mletý ½ ČL  muškátový ořech mletý ¼ ČL  sůl

Nakonec polévku ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Podle chuti můžeme dosolit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit