svetvemne.cz

Dušené medové zelí

     

Bílé zelí se sladkou medovou chutí je vynikající příloha k pečené kachně.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule200gramů
Kmín drcený1čajová lžička
Med80gramů
Ocet4polévkové lžíce
Olej slunečnicový30mililitrů
Sůl1.5čajové lžičky
Sůl
Zelí bílé1400gramů

1. 

zelí bílé 1400 g

Zelí omyjeme, překrojíme na čtvrtiny a mimo tvrdého košťálu nakrájíme.

2. 

cibule 200 g  olej slunečnicový 30 ml  med 80 g

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a opečeme na oleji. Přidáme med.

3. 

sůl 1.5 ČL  kmín drcený 1 ČL

Když se med rozpustí přidáme zelí, sůl a kmín. Zakryjeme a za občasného míchání dusíme do změknutí.

4. 

ocet 4 PL  sůl

Dochutíme octem, případně dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit