Dýně zapečená s brynzou

recept,fotorecept,dýně máslová ,brynza,Zeleninové přílohy,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
brynza | 200 550 | gramů kcal | |
dýně máslová | 600 240 | gramů kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
petrželová nať | 1 7 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
dýně máslová 600 gramů
Dýni oloupeme, odstraníme dýňová semínka. Dýni nakrájíme na cca 1 cm silné měsíčky.

2.
brynza 200 gramů • vejce slepičí 1 kus • petrželová nať 1 polévková lžíce
V misce utřeme brynzu s vejcem, Přidáme petrželku. Všechno spolu promícháme.

3.
Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme do ní polovinu dýňových měsíčků a polijeme brynzovou směsí.

4.
mléko 100 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl
Přikryjeme zbylými měsíčky a zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem. Posolíme.

5.
Zapékáme nejprve zakryté 10 minut a pak odkryté 20 minut na 200 °C. Dýně musí být měkká.

Dobrou chuť!