RECEPTY

Bon Batatas von Forno

Bon Batatas von Forno

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Sladké brambory zapečené s mrkví, mletým masem, bešamelem a mozarellou.

recept,fotorecept,brambory sladké ,mrkev,vepřové mleté maso,sýr mozarella ,Vepřové maso,,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 25 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory sladké

800

496

gramů

kcal

cibule

300

132

gramů

kcal

kmín mletá

¼

5

čajové lžičky

kcal

mléko

½

240

litru

kcal

mouka polohrubá

2

107

polévkové lžíce

kcal

mrkev

800

360

gramů

kcal

muškátový květ

½

14

čajové lžičky

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

olej slunečnicový

½

450

decilitru

kcal

olej slunečnicový

2

270

polévkové lžíce

kcal

pepř bílý mletý

125

1850

čajových lžiček

kcal

sýr mozarella

0

??

kcal

sůl

½

0

čajové lžičky

kcal

sůl

0

??

kcal

vepřové mleté maso

800

2080

gramů

kcal

 

Recept

1. 

brambory sladké  800 gramů

Sladké brambory pečeme při 160 °C 15 minut.

Sladké brambory pečeme při 160 °C 15 minut. ...

2. 

mrkev 800 gramů

K bramborám přidáme mrkev a pečeme dalších 20 min.

K bramborám přidáme mrkev a pečeme dalších...

3. 

Po vychladnutí brambory a mrkev oloupeme.

Po vychladnutí brambory a mrkev oloupeme. ...

4. 

olej slunečnicový ½ decilitru  sůl ½ čajové lžičky  kmín mletá ¼ čajové lžičky

Brambory nakrájíme na 5 mm kroužky a poklademe je na vymaštěný plech. Mrkev nakrájíme na proužky a naskládáme je do vrstvy na brambory. Osolíme a jemně okořeníme mletým kmínem.

Brambory nakrájíme na 5 mm kroužky a poklademe...

5. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  cibule 300 gramů  vepřové mleté maso 800 gramů  pepř bílý mletý 125 čajových lžiček  muškátový květ ½ čajové lžičky  sůl

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, bílý pepř, muškátový květ a sůl. Vaříme doměkka asi 20 minut.

6. 

máslo 50 gramů  mouka polohrubá 2 polévkové lžíce  mléko ½ litru

V menším hrnku si rozpustíme trochu másla a zasypeme lžičkou hladké mouky. Rozmícháme a postupně za stálého míchání přidáváme mléko. Po zhoustnutí necháme vychladnout.

V menším hrnku si rozpustíme trochu másla a...

7. 

sýr mozarella

Na vrstvu brambor a mrkve vytvoříme další vrstvu z masové hmoty a další s bešamelem. Nakonec poklademe plátky mozarelly.

Na vrstvu brambor a mrkve vytvoříme další...

8. 

Zapečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 20 minut.

Zapečeme v předehřáté troubě na 220 °C...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit