RECEPTY

Bon Batatas von Forno

Bon Batatas von Forno

Sladké brambory zapečené s mrkví, mletým masem, bešamelem a mozarellou.

recept,fotorecept,brambory sladké ,mrkev,vepřové mleté maso,sýr mozarella ,Vepřové maso,

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 25 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory sladké 800gramů
cibule300gramů
kmín mletá¼čajové lžičky
mléko½litru
mouka polohrubá2polévkové lžíce
mrkev800gramů
muškátový květ½čajové lžičky
máslo50gramů
olej slunečnicový½decilitru
olej slunečnicový2polévkové lžíce
pepř bílý mletý125čajových lžiček
sýr mozarella -
sůl½čajové lžičky
sůl-
vepřové mleté maso800gramů

 

Recept

1. 

brambory sladké  800 gramů

Sladké brambory pečeme při 160 °C 15 minut.

2. 

mrkev 800 gramů

K bramborám přidáme mrkev a pečeme dalších 20 min.

3. 

Po vychladnutí brambory a mrkev oloupeme.

4. 

olej slunečnicový ½ decilitru  sůl ½ čajové lžičky  kmín mletá ¼ čajové lžičky

Brambory nakrájíme na 5 mm kroužky a poklademe je na vymaštěný plech. Mrkev nakrájíme na proužky a naskládáme je do vrstvy na brambory. Osolíme a jemně okořeníme mletým kmínem.

5. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  cibule 300 gramů  vepřové mleté maso 800 gramů  pepř bílý mletý 125 čajových lžiček  muškátový květ ½ čajové lžičky  sůl

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, bílý pepř, muškátový květ a sůl. Vaříme doměkka asi 20 minut.

6. 

máslo 50 gramů  mouka polohrubá 2 polévkové lžíce  mléko ½ litru

V menším hrnku si rozpustíme trochu másla a zasypeme lžičkou hladké mouky. Rozmícháme a postupně za stálého míchání přidáváme mléko. Po zhoustnutí necháme vychladnout.

7. 

sýr mozarella

Na vrstvu brambor a mrkve vytvoříme další vrstvu z masové hmoty a další s bešamelem. Nakonec poklademe plátky mozarelly.

8. 

Zapečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie