Bon Batatas von Forno

Sladké brambory zapečené s mrkví, mletým masem, bešamelem a mozarellou.
recept,fotorecept,brambory sladké ,mrkev,vepřové mleté maso,sýr mozarella ,Vepřové maso,,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory sladké | 800 496 | gramů kcal | |
cibule | 300 132 | gramů kcal | |
kmín mletá | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
mléko | ½ 240 | litru kcal | |
mouka polohrubá | 2 107 | polévkové lžíce kcal | |
mrkev | 800 360 | gramů kcal | |
muškátový květ | ½ 14 | čajové lžičky kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | ½ 450 | decilitru kcal | |
olej slunečnicový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
pepř bílý mletý | 125 1850 | čajových lžiček kcal | |
sýr mozarella | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vepřové mleté maso | 800 2080 | gramů kcal |
Recept


3.
Po vychladnutí brambory a mrkev oloupeme.

4.
olej slunečnicový ½ decilitru • sůl ½ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky
Brambory nakrájíme na 5 mm kroužky a poklademe je na vymaštěný plech. Mrkev nakrájíme na proužky a naskládáme je do vrstvy na brambory. Osolíme a jemně okořeníme mletým kmínem.

5.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • cibule 300 gramů • vepřové mleté maso 800 gramů • pepř bílý mletý 125 čajových lžiček • muškátový květ ½ čajové lžičky • sůl
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, bílý pepř, muškátový květ a sůl. Vaříme doměkka asi 20 minut.
6.
máslo 50 gramů • mouka polohrubá 2 polévkové lžíce • mléko ½ litru
V menším hrnku si rozpustíme trochu másla a zasypeme lžičkou hladké mouky. Rozmícháme a postupně za stálého míchání přidáváme mléko. Po zhoustnutí necháme vychladnout.

7.
Na vrstvu brambor a mrkve vytvoříme další vrstvu z masové hmoty a další s bešamelem. Nakonec poklademe plátky mozarelly.

8.
Zapečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 20 minut.

Dobrou chuť!