Pečená dýně

Zdravá dobrota. Pečenou dýni můžete konzumovat přímo po jejím upečení a oloupání. Obyčejně je dost sladká, ale můžete si ji jemně přisladit. Kromě přímé konzumace připravujeme z dužiny dýně chutné sladké koláče.
recept,fotorecept,dýně na pečení,Zeleninové přílohy,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
625 g
Energie porce
188 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká
Recept

2.
Překrojíme ji na polovinu a vydlabeme semínka.

3.
Pak poloviny dýní opět po délce překrojíme. Položíme je na plech vyložený papírem na pečení.

4.
Pečeme v troubě na asi 180 °C přibližně 1,5 hodiny.

5.
Vychladnutou dýni pomocí lžíce snadno oddělíme od slupky.

Dobrou chuť!