Čočkovo-dýňové kari
Chutný vegetariánský oběd či večeře. Podáváme s rýží basmati.
recept,fotorecept,dýně na pečení,čočka červená,mléko kokosové,Bezmasá jídla,,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Vegetariánské recepty Recepty indické kuchyně Bezlepkové Asijská kuchyně Sezona - Dýně
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ | čajové lžičky | |
Koření hořčice černá | ½ | čajové lžičky | |
dýně na pečení | 400 | gramů | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
mléko kokosové | 4 | polévkové lžíce | |
máslo | 25 | gramů | |
pórek | 100 | gramů | |
sůl himálajská růžová | 1 | čajová lžička | |
voda | 450 | mililitrů | |
čočka červená | 150 | gramů |
Recept
1.
dýně na pečení 400 gramů • pórek 100 gramů
Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme a nadrobno nakrájíme pórek.
3.
máslo 25 gramů • koření kurkuma ½ čajové lžičky • Koření hořčice černá ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky
V hrnci rozpustíme máslo a krátce osmažíme koření.
4.
Přidáme pórek, minutku orestujeme, ...
5.
... přidáme dýni a čočku.
6.
sůl himálajská růžová 1 čajová lžička • voda 450 mililitrů
Osolíme a přilijeme vodu. Promícháme, uvedeme do varu, zakryjeme a vaříme 15 minut.
Dobrou chuť!