RECEPTY

Čočkovo-dýňové kari

Čočkovo-dýňové kari

Chutný vegetariánský oběd či večeře. Podáváme s rýží basmati.

recept,fotorecept,dýně na pečení,čočka červená,mléko kokosové,Bezmasá jídla,,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
Koření hořčice černá½čajové lžičky
dýně na pečení400gramů
koření kurkuma ½čajové lžičky
mléko kokosové4polévkové lžíce
máslo25gramů
pórek100gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda450mililitrů
čočka červená150gramů

 

Recept

1. 

dýně na pečení 400 gramů  pórek 100 gramů

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme a nadrobno nakrájíme pórek.

2. 

čočka červená 150 gramů

čočku propláchneme na sítku a necháme okapat.

3. 

máslo 25 gramů  koření kurkuma  ½ čajové lžičky  Koření hořčice černá ½ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky

V hrnci rozpustíme máslo a krátce osmažíme koření.

4. 

Přidáme pórek, minutku orestujeme, ...

5. 

... přidáme dýni a čočku.

6. 

sůl himálajská růžová 1 čajová lžička  voda 450 mililitrů

Osolíme a přilijeme vodu. Promícháme, uvedeme do varu, zakryjeme a vaříme 15 minut.

7. 

mléko kokosové 4 polévkové lžíce

Vmícháme kokosové mléko.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie