svetvemne.cz

Čočkovo-dýňové kari

     

Chutný vegetariánský oběd či večeře. Podáváme s rýží basmati.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
Dýně na pečení400gramů
Koření hořčice černá½čajové lžičky
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Mléko kokosové4polévkové lžíce
Máslo25gramů
Pórek100gramů
Sůl himálajská růžová1čajová lžička
Voda450mililitrů
Čočka červená150gramů

1. 

dýně na pečení 400 g  pórek 100 g

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme a nadrobno nakrájíme pórek.

2. 

čočka červená 150 g

čočku propláchneme na sítku a necháme okapat.

3. 

máslo 25 g  koření kurkuma  ½ ČL  Koření hořčice černá ½ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ¼ ČL

V hrnci rozpustíme máslo a krátce osmažíme koření.

4. 

Přidáme pórek, minutku orestujeme, ...

5. 

... přidáme dýni a čočku.

6. 

sůl himálajská růžová 1 ČL  voda 450 ml

Osolíme a přilijeme vodu. Promícháme, uvedeme do varu, zakryjeme a vaříme 15 minut.

7. 

mléko kokosové 4 PL

Vmícháme kokosové mléko.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit