RECEPTY

Letní pečená kachna se zeleninovým salátem

Letní pečená kachna se zeleninovým salátem

Jednoduše upečená kachna podávaná se svěžím letním salátem. Je to pochoutka, vyzkoušejte!

recept,fotorecept,kachna,Kachní maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Křupavý zeleninový salát recept-
kachna2200gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl3čajové lžičky
voda100mililitrů

 

Recept

1. 

kachna 2200 gramů  sůl 3 čajové lžičky  voda 100 mililitrů

Čerstvou kachnu umyjeme, zevnitř i zvenku nasolíme. Vložíme do hlubokého pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a hodinu pečeme při 200 °C. Po hodině obrátíme, opět zakryjeme a pečeme další hodinu. Během pečení kachny si připravíme níže uvedený salát.

2. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička

Kachnu s pekáčem vyndáme a odkryjeme. Odebereme trochu výpeku a rozmícháme v něm papriku. Kachnu zlehka potřeme a vložíme odkrytou do trouby. Necháme 15 minut zapéct při teplotě 250 °C.

3. 

Pekáč opět vyjmeme, kachnu otočíme, potřeme paprikou a necháme zapéct z druhé strany. Upečenou kachnu vyndáme na prkýnko, necháme lehce vychladnout a nůžkami na drůbež rozstříháme na porce. Návod na porcování kachny najdete zde .

4. 

Křupavý zeleninový salát recept

Podle uvedeného receptu si ze zelí, okurky, rajčat, mrkve a cibulky připravíme jednoduchý letní salát. Je tou nejskvělejší lehkou přílohou k masu v letních měsících.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit