svetvemne.cz

Letní pečená kachna se zeleninovým salátem

     

Jednoduše upečená kachna podávaná se svěžím letním salátem. Je to pochoutka, vyzkoušejte!

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Kachna2200gramů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Sůl3čajové lžičky
Voda100mililitrů
Křupavý zeleninový salát

1. 

kachna 2200 g  sůl 3 ČL  voda 100 ml

Čerstvou kachnu umyjeme, zevnitř i zvenku nasolíme. Vložíme do hlubokého pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a hodinu pečeme při 200 °C. Po hodině obrátíme, opět zakryjeme a pečeme další hodinu. Během pečení kachny si připravíme níže uvedený salát.

2. 

paprika červená mletá 1 ČL

Kachnu s pekáčem vyndáme a odkryjeme. Odebereme trochu výpeku a rozmícháme v něm papriku. Kachnu zlehka potřeme a vložíme odkrytou do trouby. Necháme 15 minut zapéct při teplotě 250 °C.

3. 

Pekáč opět vyjmeme, kachnu otočíme, potřeme paprikou a necháme zapéct z druhé strany. Upečenou kachnu vyndáme na prkýnko, necháme lehce vychladnout a nůžkami na drůbež rozstříháme na porce. Návod na porcování kachny najdete zde .

4. 

Křupavý zeleninový salát recept

Podle uvedeného receptu si ze zelí, okurky, rajčat, mrkve a cibulky připravíme jednoduchý letní salát. Je tou nejskvělejší lehkou přílohou k masu v letních měsících.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit