Letní pečená kachna se zeleninovým salátem
Jednoduše upečená kachna podávaná se svěžím letním salátem. Je to pochoutka, vyzkoušejte!
recept,fotorecept,kachna,Kachní maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
Křupavý zeleninový salát recept | - | ||
kachna | 2200 | gramů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
voda | 100 | mililitrů |
Recept
1.
kachna 2200 gramů • sůl 3 čajové lžičky • voda 100 mililitrů
Čerstvou kachnu umyjeme, zevnitř i zvenku nasolíme. Vložíme do hlubokého pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a hodinu pečeme při 200 °C. Po hodině obrátíme, opět zakryjeme a pečeme další hodinu. Během pečení kachny si připravíme níže uvedený salát.
2.
paprika červená mletá 1 čajová lžička
Kachnu s pekáčem vyndáme a odkryjeme. Odebereme trochu výpeku a rozmícháme v něm papriku. Kachnu zlehka potřeme a vložíme odkrytou do trouby. Necháme 15 minut zapéct při teplotě 250 °C.
3.
Pekáč opět vyjmeme, kachnu otočíme, potřeme paprikou a necháme zapéct z druhé strany. Upečenou kachnu vyndáme na prkýnko, necháme lehce vychladnout a nůžkami na drůbež rozstříháme na porce. Návod na porcování kachny najdete zde .
4.
Křupavý zeleninový salát recept
Podle uvedeného receptu si ze zelí, okurky, rajčat, mrkve a cibulky připravíme jednoduchý letní salát. Je tou nejskvělejší lehkou přílohou k masu v letních měsících.
Dobrou chuť!