Pečená kachní křídla

Kachní křídla obvykle používáme na přípravu kachního vývaru, nebo je pečeme jako celek s kachnou. Tak či onak, moc si na nich takto nepochutnáte. Náš recept vám nabízí tip, jak z křídel připravit skutečnou pochoutku.
recept,fotorecept,kachní křídla,Kachní maso,Bezlepkové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
kachní křídla | 6 ?? | kcal | |
kečup | 5 53 | polévkových lžic kcal | |
med | 2 99 | polévkové lžíce kcal | |
máslo | 5 551 | polévkových lžic kcal | |
olej slunečnicový | 5 675 | polévkových lžic kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
worcester | 2 23 | polévkové lžíce kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1.
máslo 5 polévkových lžic • olej slunečnicový 5 polévkových lžic • česnek 2 stroužky • kečup 5 polévkových lžic • med 2 polévkové lžíce • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • worcester 2 polévkové lžíce • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Máslo rozpustíme, nalijeme do misky, přidáme olej, očištěný a prolisovaný česnek a zbylé ingredience.

2.
Rozmícháme.


4.
Vložíme je do marinády a necháme v chladu 24 hodin marinovat.

5.
Křídla i s marinádou přendáme na pekáč.

6.
Zakryjeme alobalem a 45 minut pečeme.

7.
Odkryjeme, obrátíme...

8.
... a asi 20 minut až půlhodinu prudce dopečeme.

9.
Křídla můžeme podávat s bramborovými lokšemi a zeleninovou oblohou.

Dobrou chuť!