svetvemne.cz

Pečená kachní křídla

    

Kachní křídla obvykle používáme na přípravu kachního vývaru, nebo je pečeme jako celek s kachnou. Tak či onak, moc si na nich takto nepochutnáte. Náš recept vám nabízí tip, jak z křídel připravit skutečnou pochoutku.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
kachní křídla6
kečup5polévkových lžic
med2polévkové lžíce
máslo5polévkových lžic
olej slunečnicový5polévkových lžic
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1čajová lžička
worcester2polévkové lžíce
česnek2stroužky

1. 

máslo 5 polévkových lžic  olej slunečnicový 5 polévkových lžic  česnek 2 stroužky  kečup 5 polévkových lžic  med 2 polévkové lžíce  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  worcester 2 polévkové lžíce  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

Máslo rozpustíme, nalijeme do misky, přidáme olej, očištěný a prolisovaný česnek a zbylé ingredience.

2. 

Rozmícháme.

3. 

kachní křídla 6 ks

4. 

Vložíme je do marinády a necháme v chladu 24 hodin marinovat.

5. 

Křídla i s marinádou přendáme na pekáč.

6. 

Zakryjeme alobalem a 45 minut pečeme.

7. 

Odkryjeme, obrátíme...

8. 

... a asi 20 minut až půlhodinu prudce dopečeme.

9. 

Křídla můžeme podávat s bramborovými lokšemi a zeleninovou oblohou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit