RECEPTY

Pečená kachní křídla

Pečená kachní křídla

Kachní křídla obvykle používáme na přípravu kachního vývaru, nebo je pečeme jako celek s kachnou. Tak či onak, moc si na nich takto nepochutnáte. Náš recept vám nabízí tip, jak z křídel připravit skutečnou pochoutku.

recept,fotorecept,kachní křídla,Kachní maso,Bezlepkové

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kachní křídla6
kečup5polévkových lžic
med2polévkové lžíce
máslo5polévkových lžic
olej slunečnicový5polévkových lžic
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1čajová lžička
worcester2polévkové lžíce
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

máslo 5 polévkových lžic  olej slunečnicový 5 polévkových lžic  česnek 2 stroužky  kečup 5 polévkových lžic  med 2 polévkové lžíce  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  worcester 2 polévkové lžíce  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

Máslo rozpustíme, nalijeme do misky, přidáme olej, očištěný a prolisovaný česnek a zbylé ingredience.

2. 

Rozmícháme.

3. 

kachní křídla 6 ks

4. 

Vložíme je do marinády a necháme v chladu 24 hodin marinovat.

5. 

Křídla i s marinádou přendáme na pekáč.

6. 

Zakryjeme alobalem a 45 minut pečeme.

7. 

Odkryjeme, obrátíme...

8. 

... a asi 20 minut až půlhodinu prudce dopečeme.

9. 

Křídla můžeme podávat s bramborovými lokšemi a zeleninovou oblohou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit