Kachní prsa s vinnou omáčkou
Šťavnatá kachna podávaná s jemnou omáčkou s vůní vína a švestek a bramborovou kaší.
recept,fotorecept,kachní prsa ,povidla švestková,víno červené suché,Kachní maso,Bezlepkové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 | gramů | |
kachní prsa | 600 | gramů | |
med | 1 | polévková lžíce | |
máslo | 1 | polévková lžíce | |
pepř bílý mletý | ½ | čajové lžičky | |
povidla švestková | 120 | gramů | |
sůl | - | ||
víno červené suché | 600 | mililitrů |
Recept
2.
Vložíme do rozpálené suché pánve kůží dolů, zakryjeme a 12 minut smažíme.
3.
Odkryjeme, otočíme a 6 minut opékáme z druhé strany.
4.
Opečené a zatažené maso vložíme do pekáčku, podlijeme výpekem, zakryjeme a dáme na 10 minut do horké trouby krátce podusit.
7.
víno červené suché 600 mililitrů • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky • med 1 polévková lžíce
... přilijeme víno, přisypeme koření a přidáme med. Na slabém ohni vaříme cca 30 minut.
9.
Omáčku nalijeme v přiměřeném množství na talíř a vložíme do ní nakrájené porce kachních prsou. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo opékanými bramborami.
Dobrou chuť!