RECEPTY

Kachní prsa s vinnou omáčkou

Kachní prsa s vinnou omáčkou

Šťavnatá kachna podávaná s jemnou omáčkou s vůní vína a švestek a bramborovou kaší.

recept,fotorecept,kachní prsa ,povidla švestková,víno červené suché,Kachní maso,Bezlepkové

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový60gramů
kachní prsa 600gramů
med1polévková lžíce
máslo1polévková lžíce
pepř bílý mletý½čajové lžičky
povidla švestková120gramů
sůl-
víno červené suché600mililitrů

 

Recept

1. 

kachní prsa  600 gramů  sůl

Kachní prsa omyjeme a nasolíme.

2. 

Vložíme do rozpálené suché pánve kůží dolů, zakryjeme a 12 minut smažíme.

3. 

Odkryjeme, otočíme a 6 minut opékáme z druhé strany.

4. 

Opečené a zatažené maso vložíme do pekáčku, podlijeme výpekem, zakryjeme a dáme na 10 minut do horké trouby krátce podusit.

5. 

cukr krystalový 60 gramů

Cukr necháme zkaramelizovat.

6. 

povidla švestková 120 gramů

Přidáme povidla, ...

7. 

víno červené suché 600 mililitrů  pepř bílý mletý ½ čajové lžičky  med 1 polévková lžíce

... přilijeme víno, přisypeme koření a přidáme med. Na slabém ohni vaříme cca 30 minut.

8. 

máslo 1 polévková lžíce

Do uvařené omáčky vmícháme kousek másla.

9. 

Omáčku nalijeme v přiměřeném množství na talíř a vložíme do ní nakrájené porce kachních prsou. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo opékanými bramborami.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie