svetvemne.cz

Kachní prsa s vinnou omáčkou

     

Šťavnatá kachna podávaná s jemnou omáčkou s vůní vína a švestek a bramborovou kaší.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
Cukr krystalový60gramů
Kachní prsa 600gramů
Med1polévková lžíce
Máslo1polévková lžíce
Pepř bílý mletý½čajové lžičky
Povidla švestková120gramů
Sůl
Víno červené suché600mililitrů

1. 

kachní prsa  600 g  sůl

Kachní prsa omyjeme a nasolíme.

2. 

Vložíme do rozpálené suché pánve kůží dolů, zakryjeme a 12 minut smažíme.

3. 

Odkryjeme, otočíme a 6 minut opékáme z druhé strany.

4. 

Opečené a zatažené maso vložíme do pekáčku, podlijeme výpekem, zakryjeme a dáme na 10 minut do horké trouby krátce podusit.

5. 

cukr krystalový 60 g

Cukr necháme zkaramelizovat.

6. 

povidla švestková 120 g

Přidáme povidla, ...

7. 

víno červené suché 600 ml  pepř bílý mletý ½ ČL  med 1 PL

... přilijeme víno, přisypeme koření a přidáme med. Na slabém ohni vaříme cca 30 minut.

8. 

máslo 1 PL

Do uvařené omáčky vmícháme kousek másla.

9. 

Omáčku nalijeme v přiměřeném množství na talíř a vložíme do ní nakrájené porce kachních prsou. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo opékanými bramborami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit