Kachní prsa s vinnou omáčkou

Šťavnatá kachna podávaná s jemnou omáčkou s vůní vína a švestek a bramborovou kaší.
recept,fotorecept,kachní prsa ,povidla švestková,víno červené suché,Kachní maso,Bezlepkové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 242 | gramů kcal | |
kachní prsa | 600 2022 | gramů kcal | |
med | 1 50 | polévková lžíce kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
pepř bílý mletý | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
povidla švestková | 120 147 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
víno červené suché | 600 492 | mililitrů kcal |
Recept

2.
Vložíme do rozpálené suché pánve kůží dolů, zakryjeme a 12 minut smažíme.

3.
Odkryjeme, otočíme a 6 minut opékáme z druhé strany.

4.
Opečené a zatažené maso vložíme do pekáčku, podlijeme výpekem, zakryjeme a dáme na 10 minut do horké trouby krátce podusit.



7.
víno červené suché 600 mililitrů • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky • med 1 polévková lžíce
... přilijeme víno, přisypeme koření a přidáme med. Na slabém ohni vaříme cca 30 minut.


9.
Omáčku nalijeme v přiměřeném množství na talíř a vložíme do ní nakrájené porce kachních prsou. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo opékanými bramborami.

Dobrou chuť!