Bramborové halušky - strapačky

Základní recept na přípravu tradičních bramborových halušek, které se mohou podávat v různých variacích.
recept,fotorecept,brambory,vejce slepičí,Bramborové přílohy,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory | 600 552 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 300 1068 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
sůl 1 čajová lžička • vejce slepičí 1 kus • mouka polohrubá 300 gramů
Přidáme sůl, vejce a mouku. Promícháme a necháme chvíli odstáť. TIP: Pokud je těsto řídké, přidáme více mouky.

3.
Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl. Do vařící vody přes sítko na halušky propasírujeme připravené těsto.

4.
Halušky vaříme cca 3 minuty poté jak vyplavou na hladinu.

5.
Uvařené halušky scedíme a propláchneme studenou vodou, pokapeme olejem, aby se nelepily a promícháme.

Dobrou chuť!