svetvemne.cz

Brynzové halušky

     

Tradiční slovenský jídlo s unikátní chutí, vysokou energetickou hodnotou a pozitivním vlivem na trávicí trakt.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Brambory800gramů
Brynza200gramů
Krupice200gramů
Slanina uzená200gramů
Smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
Sůl¼čajové lžičky
Voda

1. 

brambory 800 g  sůl ¼ ČL  krupice 200 g  voda

Brambory očistíme, nastrouháme, přidáme obě mouky, sůl, a tolik vody, aby těsto na halušky bylo mírně řídké. Dobře promícháme. Těsto necháme 20 minut odstát, znovu promícháme.

2. 

Vytvarujeme z těsta noky použitím speciálního sítka na halušky nebo ukrajujeme těsto z prkénka. Vaříme 8 minut ve slané vodě.

3. 

Halušky přecedíme a propláchneme vlažnou vodou.

4. 

brynza 200 g  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 ml

Z brynzy a zakysané smetany utřeme hmotu, kterou přidáme do hlaušek.

5. 

slanina uzená 200 g

Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Porci brynzových halušek posypeme škvarky a zlehka polijeme teplým výpekem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit