Prívarok z kysaného zelí
Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),brambory,zelí kvašené,Omáčky a prívarky,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
Pečené vepřové kuličky recept | - | ||
brambory | 400 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 20 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 500 | mililitrů | |
zelí kvašené | 700 | gramů |
Recept
1.
brambory 400 gramů • voda 500 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme sůl a vaříme 5 minut.
3.
Zelí přidáme k bramborám, promícháme a 15-20 minut dusíme pod pokličkou.
5.
Zavářku vmícháme do zelí, převaříme. Odstavíme z ohně.
Dobrou chuť!