Prívarok z kysaného zelí

Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),brambory,zelí kvašené,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
| Pečené vepřové kuličky recept | 0 ?? | kcal | |
| brambory | 400 368 | gramů kcal | |
| mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
| mouka hladká | 20 70 | gramů kcal | |
| smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
| sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
| voda | 500 0 | mililitrů kcal | |
| zelí kvašené | 700 140 | gramů kcal |
Recept
1.
brambory 400 gramů • voda 500 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme sůl a vaříme 5 minut.


3.
Zelí přidáme k bramborám, promícháme a 15-20 minut dusíme pod pokličkou.


5.
Zavářku vmícháme do zelí, převaříme. Odstavíme z ohně.



Dobrou chuť!























