Prívarok z medvědího česneku s bramborami
Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.
recept,fotorecept,česnek medvědí,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Omáčky a prívarky,Vegetariánské recepty,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky Vegetariánské recepty Sezónní recepty Sezona - Medvědí česnek Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
Karbanátky recept | - | ||
Květákové karbanátky recept | - | ||
brambory | 600 | gramů | |
citronová šťáva | - | ||
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 25 | gramů | |
ocet | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 400 | mililitrů | |
česnek medvědí | 100 | gramů |
Recept
2.
... a nasekáme.
3. Uvaříme brambory
brambory 600 gramů • voda 400 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.
4.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • mouka hladká 25 gramů
Ve smetaně rozmícháme mléko a mouku.
6.
... a zalijeme smetanovo-mléčnou zavářku. Krátce provaříme do zhoustnutí. Podle chuti můžeme pokapat citronovou šťávou nebo přidat trochu převařeného octa.
7.
Květákové karbanátky recept • Karbanátky recept
Podáváme s volským okem, květákovými karbanátky apod. Nevegetariánům bude k omáčce chutnat masový karbanátek nebo třeba i opečené párky.
Dobrou chuť!