svetvemne.cz

Kapustový prívarok s bramborami

     

Klasický recept na přípravu kapustového prívarku ze slovenské kuchyně.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
brambory350gramů
cibule80gramů
kapusta1200gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mléko300mililitrů
mouka hladká2polévkové lžíce
olej slunečnicový2polévkové lžíce
sůl0
voda200mililitrů
česnek4stroužky

1. 

cibule 80 gramů  kapusta 1200 gramů  brambory 350 gramů

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Hlávku kapusty opláchneme, odstraníme poškozené, sušší nebo silně znečištěné vrchní listy a kapustu nakrájíme. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.

2. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  sůl  kmín mletá ½ čajové lžičky  voda 200 mililitrů

Ve velkém hrnci na oleji (vepřovém sádle) osmahneme cibuli, kapustu a brambory. Osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou. Brambory s kapustou dusíme doměkka cca 30 minut, často promícháváme a podle potřeby podléváme vodou.

3. 

česnek 4 stroužky  mléko 300 mililitrů  mouka hladká 2 polévkové lžíce

Česnek očistíme a prolisovaný přidáme do uvařené kapusty. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme ke kapustě a převaříme.

4. 

Kapustu můžeme podávat se sekanou, opečenou klobásou nebo párky, případně volským okem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit