Kapustový prívarok s bramborami
Klasický recept na přípravu kapustového prívarku ze slovenské kuchyně.
recept,fotorecept,kapusta,brambory,mléko,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
brambory | 350 | gramů | |
cibule | 80 | gramů | |
kapusta | 1200 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
voda | 200 | mililitrů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
cibule 80 gramů • kapusta 1200 gramů • brambory 350 gramů
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Hlávku kapusty opláchneme, odstraníme poškozené, sušší nebo silně znečištěné vrchní listy a kapustu nakrájíme. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.
2.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • sůl • kmín mletá ½ čajové lžičky • voda 200 mililitrů
Ve velkém hrnci na oleji (vepřovém sádle) osmahneme cibuli, kapustu a brambory. Osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou. Brambory s kapustou dusíme doměkka cca 30 minut, často promícháváme a podle potřeby podléváme vodou.
3.
česnek 4 stroužky • mléko 300 mililitrů • mouka hladká 2 polévkové lžíce
Česnek očistíme a prolisovaný přidáme do uvařené kapusty. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme ke kapustě a převaříme.
4.
Kapustu můžeme podávat se sekanou, opečenou klobásou nebo párky, případně volským okem.
Dobrou chuť!