Kapustový prívarok s bramborami

Klasický recept na přípravu kapustového prívarku ze slovenské kuchyně.
recept,fotorecept,kapusta,brambory,mléko,Omáčky a prívarky,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
brambory | 350 322 | gramů kcal | |
cibule | 80 36 | gramů kcal | |
kapusta | 1200 348 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 2 105 | polévkové lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal |
Recept
1.
cibule 80 gramů • kapusta 1200 gramů • brambory 350 gramů
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Hlávku kapusty opláchneme, odstraníme poškozené, sušší nebo silně znečištěné vrchní listy a kapustu nakrájíme. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.

2.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • sůl • kmín mletá ½ čajové lžičky • voda 200 mililitrů
Ve velkém hrnci na oleji (vepřovém sádle) osmahneme cibuli, kapustu a brambory. Osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou. Brambory s kapustou dusíme doměkka cca 30 minut, často promícháváme a podle potřeby podléváme vodou.

3.
česnek 4 stroužky • mléko 300 mililitrů • mouka hladká 2 polévkové lžíce
Česnek očistíme a prolisovaný přidáme do uvařené kapusty. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme ke kapustě a převaříme.

4.
Kapustu můžeme podávat se sekanou, opečenou klobásou nebo párky, případně volským okem.

Dobrou chuť!