svetvemne.cz

Patisonový prívarok

Patisonový prívarok

    

Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.

recept,fotorecept,patizon,smetana ke šlehání (30-33% tuku),kopr,vejce slepičí,Omáčky a prívarky,Sezónní recepty

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

Recept

1. 

máslo 20 gramů  cibule 200 gramů

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. Osmahneme na troše másla v hrnci.

2. 

patizon 600 gramů  voda 1 decilitr  sůl ½ čajové lžičky  kopr ½ čajové lžičky

Patison očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme, přidáme sůl a kopr. Přilijeme vodu a necháme dusit pod pokličkou přibližně 20 minut.

3. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  mouka hladká 1 polévková lžíce

Mouku dobře rozmícháme ve smetaně, aby nezůstaly hrudky.

4. 

Smetanu s moukou přilijeme do hrnce a vaříme ještě 10 minut za častého míchání.

5. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  cibule 100 gramů  vejce slepičí 2 kusy

Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme na oleji do křupava. Prívarok servírujeme s cibulkou a natvrdo uvařeným vajíčkem.

Dobrou chuť!

Ingredience

cibule300gramů
kopr½čajové lžičky
mouka hladká1polévková lžíce
máslo20gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
patizon600gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
voda1decilitr

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit