Patisonový prívarok

Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.
recept,fotorecept,patizon,smetana ke šlehání (30-33% tuku),kopr,vejce slepičí,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule | 300 132 | gramů kcal | |
kopr | ½ 1 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 1 53 | polévková lžíce kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
patizon | 600 120 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 1 0 | decilitr kcal |
Recept
1.
máslo 20 gramů • cibule 200 gramů
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. Osmahneme na troše másla v hrnci.

2.
patizon 600 gramů • voda 1 decilitr • sůl ½ čajové lžičky • kopr ½ čajové lžičky
Patison očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme, přidáme sůl a kopr. Přilijeme vodu a necháme dusit pod pokličkou přibližně 20 minut.

3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce
Mouku dobře rozmícháme ve smetaně, aby nezůstaly hrudky.

4.
Smetanu s moukou přilijeme do hrnce a vaříme ještě 10 minut za častého míchání.

5.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • cibule 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy
Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme na oleji do křupava. Prívarok servírujeme s cibulkou a natvrdo uvařeným vajíčkem.

Dobrou chuť!