Patisonový prívarok
Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.
recept,fotorecept,patizon,smetana ke šlehání (30-33% tuku),kopr,vejce slepičí,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule | 300 | gramů | |
kopr | ½ | čajové lžičky | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
máslo | 20 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
patizon | 600 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 1 | decilitr |
Recept
1.
máslo 20 gramů • cibule 200 gramů
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. Osmahneme na troše másla v hrnci.
2.
patizon 600 gramů • voda 1 decilitr • sůl ½ čajové lžičky • kopr ½ čajové lžičky
Patison očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme, přidáme sůl a kopr. Přilijeme vodu a necháme dusit pod pokličkou přibližně 20 minut.
3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce
Mouku dobře rozmícháme ve smetaně, aby nezůstaly hrudky.
4.
Smetanu s moukou přilijeme do hrnce a vaříme ještě 10 minut za častého míchání.
5.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • cibule 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy
Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme na oleji do křupava. Prívarok servírujeme s cibulkou a natvrdo uvařeným vajíčkem.
Dobrou chuť!