Bramborový prívarok s koprem
Chutný letní prívarok. Pro nevegetariány podáváme s dušeným hovězím, nebo pro vegetariány s volským okem.
recept,fotorecept,brambory nové,kopr,Omáčky a prívarky,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
brambory nové | 500 | gramů | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
kopr | 20 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 15 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
2.
voda 500 mililitrů • sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
Vložíme je do hrnce, přilijeme vodu, přidáme sůl a kmín. Uvaříme doměkka (15-20 minut).
4.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • mouka hladká 15 gramů
Ve smetaně rozmícháme mléko a mouku.
6.
Nakonec vmícháme připravený kopr.
Dobrou chuť!