svetvemne.cz

Dušené brambory s raným zelím

     

Výborná letní bramborová příloha. Brambůrky jsou chutné i jako samostatný lehký oběd či večeře.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory nové800gramů
Cibule150gramů
Olej slunečnicový4polévkové lžíce
Sůl1.5čajové lžičky
Voda3polévkové lžíce
Voda
Zelí hlávkové bílé rané250gramů
Česnek1stroužek

1. 

cibule 150 g  olej slunečnicový 4 PL

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

brambory nové 800 g

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na plátky.

3. 

sůl 1.5 ČL  voda 3 PL

Brambory přidáme na osmaženou cibuli, osolíme a podlijeme trochou vody. Promícháme...

4. 

voda

... zakryjeme a 15-20 minut dusíme. Často promícháváme a podle potřeby můžeme po lžících podlévat vodou.

5. 

zelí hlávkové bílé rané 250 g  česnek 1 stroužek

Zelí očistíme, opláchneme a nahrubo nastrouháme. Očistíme stroužek česneku.

6. 

Do téměř udušených brambor přidáme zelí, prolisovaný česnek a promícháme. Zakryjeme a 2-3 minutky podusíme.

7. 

Brambory se zelím odkryjeme, zvýšíme ohřev a brambory 5 minut zapečeme. Upečené vyklopíme z pánve a podáváme.

8. 

Brambory, jako samostatný chod jsou velmi chutné se sklenicí kyselého mléka.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit