Dušené brambory s raným zelím
Výborná letní bramborová příloha. Brambůrky jsou chutné i jako samostatný lehký oběd či večeře.
recept,fotorecept,brambory nové,zelí hlávkové bílé rané,Bramborové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bramborové přílohy
Kategorie
Bramborové přílohy Bezlepkové Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Rané bílé zelí Sezona - Nové brambory
Ingredience
Ingredience
brambory nové | 800 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 3 | polévkové lžíce | |
voda | - | ||
zelí hlávkové bílé rané | 250 | gramů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
3.
sůl 1.5 čajové lžičky • voda 3 polévkové lžíce
Brambory přidáme na osmaženou cibuli, osolíme a podlijeme trochou vody. Promícháme...
4.
... zakryjeme a 15-20 minut dusíme. Často promícháváme a podle potřeby můžeme po lžících podlévat vodou.
5.
zelí hlávkové bílé rané 250 gramů • česnek 1 stroužek
Zelí očistíme, opláchneme a nahrubo nastrouháme. Očistíme stroužek česneku.
6.
Do téměř udušených brambor přidáme zelí, prolisovaný česnek a promícháme. Zakryjeme a 2-3 minutky podusíme.
7.
Brambory se zelím odkryjeme, zvýšíme ohřev a brambory 5 minut zapečeme. Upečené vyklopíme z pánve a podáváme.
8.
Brambory, jako samostatný chod jsou velmi chutné se sklenicí kyselého mléka.
Dobrou chuť!