Dušené brambory s raným zelím

Výborná letní bramborová příloha. Brambůrky jsou chutné i jako samostatný lehký oběd či večeře.
recept,fotorecept,brambory nové,zelí hlávkové bílé rané,Bramborové přílohy,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bramborové přílohy
Kategorie
Bramborové přílohy › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Nové brambory › Sezona - Rané bílé zelí ›Ingredience
Ingredience
brambory nové | 800 504 | gramů kcal | |
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 3 0 | polévkové lžíce kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zelí hlávkové bílé rané | 250 73 | gramů kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept
1.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.


3.
sůl 1.5 čajové lžičky • voda 3 polévkové lžíce
Brambory přidáme na osmaženou cibuli, osolíme a podlijeme trochou vody. Promícháme...

4.
... zakryjeme a 15-20 minut dusíme. Často promícháváme a podle potřeby můžeme po lžících podlévat vodou.

5.
zelí hlávkové bílé rané 250 gramů • česnek 1 stroužek
Zelí očistíme, opláchneme a nahrubo nastrouháme. Očistíme stroužek česneku.

6.
Do téměř udušených brambor přidáme zelí, prolisovaný česnek a promícháme. Zakryjeme a 2-3 minutky podusíme.

7.
Brambory se zelím odkryjeme, zvýšíme ohřev a brambory 5 minut zapečeme. Upečené vyklopíme z pánve a podáváme.

8.
Brambory, jako samostatný chod jsou velmi chutné se sklenicí kyselého mléka.

Dobrou chuť!