RECEPTY

Dušené brambory s raným zelím

Dušené brambory s raným zelím

Výborná letní bramborová příloha. Brambůrky jsou chutné i jako samostatný lehký oběd či večeře.

recept,fotorecept,brambory nové,zelí hlávkové bílé rané,Bramborové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Bramborové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory nové800gramů
cibule150gramů
olej slunečnicový4polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
voda3polévkové lžíce
voda-
zelí hlávkové bílé rané250gramů
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

brambory nové 800 gramů

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na plátky.

3. 

sůl 1.5 čajové lžičky  voda 3 polévkové lžíce

Brambory přidáme na osmaženou cibuli, osolíme a podlijeme trochou vody. Promícháme...

4. 

voda

... zakryjeme a 15-20 minut dusíme. Často promícháváme a podle potřeby můžeme po lžících podlévat vodou.

5. 

zelí hlávkové bílé rané 250 gramů  česnek 1 stroužek

Zelí očistíme, opláchneme a nahrubo nastrouháme. Očistíme stroužek česneku.

6. 

Do téměř udušených brambor přidáme zelí, prolisovaný česnek a promícháme. Zakryjeme a 2-3 minutky podusíme.

7. 

Brambory se zelím odkryjeme, zvýšíme ohřev a brambory 5 minut zapečeme. Upečené vyklopíme z pánve a podáváme.

8. 

Brambory, jako samostatný chod jsou velmi chutné se sklenicí kyselého mléka.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit