Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.
recept,fotorecept,hovězí plec,brambory nové,tykev,Hovězí maso,Omáčky a prívarky
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
smetana kyselá ( 10 % tuku ) | 200 ?? | gramů kcal | |
brambory nové | 400 252 | gramů kcal | |
cibule | 130 58 | gramů kcal | |
hovězí plec | 500 ?? | gramů kcal | |
kmín mletá | ¼ ?? | čajové lžičky kcal | |
kopr | 0 ?? | kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 32 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 20 70 | gramů kcal | |
máslo | 40 294 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
tykev | 900 ?? | gramů kcal | |
voda | 600 1326 | mililitrů kcal |
Recept
1.
cibule 80 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.


3.
sůl ½ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Maso přidáme k cibuli a necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín a papriku.


5.
... a pod pokličkou, za občasného promíchání, pomalu dusíme 1,5 hodiny.


7.
Nakrájíme na malé kostičky.

8.
cibule 50 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

9.
voda 250 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
K cibuli přidáme brambory, přilijeme vodu, osolíme a vaříme 10 minut.


11.
... a nahrubo nastrouháme.

12.
sůl ½ čajové lžičky
Dýni smícháme s bramborami, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Občas promícháme.

13.
smetana kyselá ( 10 % tuku ) 200 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů • mouka hladká 20 gramů
Smetanu smícháme s mlékem a moukou.

14.
Zavářku vmícháme do zahuštěné omáčky a provaříme.



Dobrou chuť!