Koprová smetanová polévka
Klasická polévka naší babičky.
recept,fotorecept,kopr,brambory nové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory nové | 600 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | čajové lžičky | |
kopr | 20 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 350 | mililitrů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
máslo | 30 | gramů | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | 800 | mililitrů |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory nové 600 gramů • voda 800 mililitrů • sůl 1.5 čajové lžičky
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

2.
mouka hladká 50 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 350 mililitrů
Mouku rozmícháme ve smetaně a mléce. Přilijeme k bramborám a vaříme do jemného zhoustnutí.


4.
cukr krystalový 2 čajové lžičky • ocet 1 polévková lžíce • sůl
... přimícháme do polévky, odstavíme z ohně, lehce osladíme a ochutíme octem. Podle potřeby dosolíme.


Dobrou chuť!