RECEPTY

Domácí francouzský cibulový koláč

Domácí francouzský cibulový koláč

Lahodný francouzský cibulový koláč.

recept,fotorecept,cibule,slanina uzená,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Slané koláče,Recepty francouzské kuchyně,Sezónní recepty

Slané koláče

Recepty francouzské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule700gramů
droždí čerstvé21gramů
kmín drcený-
mléko180mililitrů
mouka hladká400gramů
máslo80gramů
olej olivový1polévková lžíce
slanina uzená150gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)150mililitrů
sůl0
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 400 gramů  vejce slepičí 1 kus  máslo 80 gramů  mléko 180 mililitrů  droždí čerstvé 21 gramů  sůl

Půl kostky droždí necháme vzejít kvásek ve vlažném mléce, přilijeme ho do mouky s vejcem a máslem. Těsto osolíme a vypracujeme. Přikryté necháme hodinu kynout.

2. 

Těsto vypracujeme na pomoučeném vále, vyválíme a vložíme do vymazané formy. Okraje těsta vytáhneme po stranách formy.

3. Cibulovo-slaninová směs

cibule 700 gramů  slanina uzená 150 gramů  olej olivový 1 polévková lžíce

Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka. Chvíli restujeme na pánvi s olejem. Do cibule přidáme na kousky nakrájenou slaninu. Spolu restujeme, dokud není cibule sklovitá. Směs necháme vychladnout.

4. Pečeme

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl  kmín drcený

Utřeme smetanu s vejci, osolíme a opepříme špetkou kmínu. Do smetany přidáme vychlazenou směs z pánve. Masu rovnoměrně rozetřeme na těsto, vložíme do trouby. Pečeme na 200 °C přibližně 35 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie