RECEPTY

Domácí francouzský cibulový koláč

Domácí francouzský cibulový koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lahodný francouzský cibulový koláč.

recept,fotorecept,cibule,slanina uzená,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Slané koláče,Recepty francouzské kuchyně,Sezónní recepty

Slané koláče

Recepty francouzské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cibule

700

308

gramů

kcal

droždí čerstvé

21

22

gramů

kcal

kmín drcený

0

??

kcal

mléko

180

87

mililitrů

kcal

mouka hladká

400

1388

gramů

kcal

máslo

80

588

gramů

kcal

olej olivový

1

132

polévková lžíce

kcal

slanina uzená

150

837

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

150

467

mililitrů

kcal

sůl

0

??

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 400 gramů  vejce slepičí 1 kus  máslo 80 gramů  mléko 180 mililitrů  droždí čerstvé 21 gramů  sůl

Půl kostky droždí necháme vzejít kvásek ve vlažném mléce, přilijeme ho do mouky s vejcem a máslem. Těsto osolíme a vypracujeme. Přikryté necháme hodinu kynout.

Půl kostky droždí necháme vzejít kvásek ve...

2. 

Těsto vypracujeme na pomoučeném vále, vyválíme a vložíme do vymazané formy. Okraje těsta vytáhneme po stranách formy.

3. Cibulovo-slaninová směs

cibule 700 gramů  slanina uzená 150 gramů  olej olivový 1 polévková lžíce

Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka. Chvíli restujeme na pánvi s olejem. Do cibule přidáme na kousky nakrájenou slaninu. Spolu restujeme, dokud není cibule sklovitá. Směs necháme vychladnout.

Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka....

4. Pečeme

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl  kmín drcený

Utřeme smetanu s vejci, osolíme a opepříme špetkou kmínu. Do smetany přidáme vychlazenou směs z pánve. Masu rovnoměrně rozetřeme na těsto, vložíme do trouby. Pečeme na 200 °C přibližně 35 minut.

Utřeme smetanu s vejci, osolíme a opepříme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit