svetvemne.cz

Škvarková hnízda

     

Něco k zakousnutí k dobře vychlazenému pivu.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule150gramů
Cukr krystalový½čajové lžičky
Droždí čerstvé15gramů
Hořčice plnotučná1čajová lžička
Kmín mletá
Mléko125mililitrů
Mouka hladká
Mouka hladká125gramů
Mouka polohrubá125gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Smetana 30 % kyselá50gramů
Sůl1čajová lžička
Sůl
Vaječný bílek1kus
Vaječný žloutek1kus
Vejce slepičí1kus
Škvarky200gramů

1. 

mouka hladká 125 g  mouka polohrubá 125 g  vaječný žloutek 1 ks  mléko 125 ml  droždí čerstvé 15 g  cukr krystalový ½ ČL  sůl ½ ČL

Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky nasypeme obě mouky, přidáme žloutek, kvásek a sůl.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

3. 

škvarky 200 g  smetana 30 % kyselá 50 g  hořčice plnotučná 1 ČL  vejce slepičí 1 ks  pepř černý mletý ½ ČL  sůl ½ ČL

Škvarky rozmixujeme s vajíčkem, hořčicí, pepřem, solí a hořčicí. Přimícháme smetanu.

4. 

mouka hladká  cibule 150 g

Těsto rozválíme na pomoučeném vále (30 x 35 cm) a potřeme připravenými škvarky. Cibuli očistíme, nakrájíme a nasypeme na škvarkovou vrstvu.

5. 

Těsto zavineme a nakrájíme na asi 1,5-2 cm široké kousky.

6. 

vaječný bílek 1 ks  kmín mletá  sůl

Jednotlivé kousky klademe na plech vyložený pečícím papírem v dostatečných rozestupech od sebe. Rukama jemně upravíme do tvaru hnízda. Potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme kmínem a solí podle chuti. Necháme 15 minut nakynout.

7. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit