svetvemne.cz

Škvarková hnízda

    

Něco k zakousnutí k dobře vychlazenému pivu.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule150gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé15gramů
hořčice plnotučná1čajová lžička
kmín mletá-
mléko125mililitrů
mouka hladká-
mouka hladká125gramů
mouka polohrubá125gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana 30 % kyselá50gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
vaječný bílek1kus
vaječný žloutek1kus
vejce slepičí1kus
škvarky200gramů

1. 

mouka hladká 125 gramů  mouka polohrubá 125 gramů  vaječný žloutek 1 kus  mléko 125 mililitrů  droždí čerstvé 15 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky nasypeme obě mouky, přidáme žloutek, kvásek a sůl.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

3. 

škvarky 200 gramů  smetana 30 % kyselá 50 gramů  hořčice plnotučná 1 čajová lžička  vejce slepičí 1 kus  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Škvarky rozmixujeme s vajíčkem, hořčicí, pepřem, solí a hořčicí. Přimícháme smetanu.

4. 

mouka hladká  cibule 150 gramů

Těsto rozválíme na pomoučeném vále (30 x 35 cm) a potřeme připravenými škvarky. Cibuli očistíme, nakrájíme a nasypeme na škvarkovou vrstvu.

5. 

Těsto zavineme a nakrájíme na asi 1,5-2 cm široké kousky.

6. 

vaječný bílek 1 kus  kmín mletá  sůl

Jednotlivé kousky klademe na plech vyložený pečícím papírem v dostatečných rozestupech od sebe. Rukama jemně upravíme do tvaru hnízda. Potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme kmínem a solí podle chuti. Necháme 15 minut nakynout.

7. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit