Škvarková hnízda
Něco k zakousnutí k dobře vychlazenému pivu.
recept,fotorecept,škvarky,cibule,Slané koláče,Sezónní recepty
Slané koláče
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 15 | gramů | |
hořčice plnotučná | 1 | čajová lžička | |
kmín mletá | - | ||
mléko | 125 | mililitrů | |
mouka hladká | - | ||
mouka hladká | 125 | gramů | |
mouka polohrubá | 125 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana 30 % kyselá | 50 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vaječný bílek | 1 | kus | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škvarky | 200 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká 125 gramů • mouka polohrubá 125 gramů • vaječný žloutek 1 kus • mléko 125 mililitrů • droždí čerstvé 15 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky nasypeme obě mouky, přidáme žloutek, kvásek a sůl.

2.
Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

3.
škvarky 200 gramů • smetana 30 % kyselá 50 gramů • hořčice plnotučná 1 čajová lžička • vejce slepičí 1 kus • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Škvarky rozmixujeme s vajíčkem, hořčicí, pepřem, solí a hořčicí. Přimícháme smetanu.

4.
mouka hladká • cibule 150 gramů
Těsto rozválíme na pomoučeném vále (30 x 35 cm) a potřeme připravenými škvarky. Cibuli očistíme, nakrájíme a nasypeme na škvarkovou vrstvu.

5.
Těsto zavineme a nakrájíme na asi 1,5-2 cm široké kousky.

6.
vaječný bílek 1 kus • kmín mletá • sůl
Jednotlivé kousky klademe na plech vyložený pečícím papírem v dostatečných rozestupech od sebe. Rukama jemně upravíme do tvaru hnízda. Potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme kmínem a solí podle chuti. Necháme 15 minut nakynout.

7.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!