Bůčkové karbanátky
Chutné nadýchané karbanátky. Podáváme s vařenými bramborami.
recept,fotorecept,vepřový bůček,cibule,česnek,Vepřové maso,Recepty pro ActiFry 2v1,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
strouhanka | 40 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřový bůček | 800 | gramů | |
česnek | 6 | stroužků |
Recept
3.
mouka hladká 40 gramů • strouhanka 40 gramů • vejce slepičí 1 kus • česnek 6 stroužků • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Maso smícháme s cibulí, přidáme mouku, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Promícháme.
4.
Z masové směsi tvarujeme kulaté vyšší placky.
5.
Ty můžeme upéct v Actifry 2v1 fritéze na její pánvi, na programu 2v1 Ryba. Z jedné strany pečeme 8 minut, z druhé 6 minut. V tomto přístroji upečeme karbanátky bez přidání tuku. Stejně je můžeme bez tuku připravit v troubě, kde je pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem po dobu 30 minut při teplotě 200 °C.
6.
Karbanátky se při pečení zvětší a trochu nadmou.
Dobrou chuť!