svetvemne.cz

Pikantní vepřové koleno na pivu

     

Báječné a mimořádně chutné pečené koleno. Podáváme s chlebem, kyselou okurkou, feferonkami, hořčicí nebo křenem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule250gramů
Med1polévková lžíce
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Paprika červená mletá pálivá1čajová lžička
Pepř černý mletý1čajová lžička
Pivo světlé300mililitrů
Sádlo
Sůl
Sůl1čajová lžička
Vepřové koleno3kusy
Voda
Česnek4stroužky

1. 

vepřové koleno 3 ks  voda  sůl

Tři větší přední vepřová kolena omyjeme a podle potřeby nožem oškrábeme zbytky chlupů po povrchu kůže. Kolena vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme od bodu varu cca 2 hodiny. Při použití tlakového hrnce vaříme 45 - 60 minut.

2. 

Uvařená kolena vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme.

3. 

med 1 PL  pivo světlé 200 ml

Med rozmícháme s pivem.

4. 

pepř černý mletý 1 ČL  paprika červená mletá pálivá 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  sůl 1 ČL

Přimícháme koření a sůl.

5. 

sádlo  cibule 250 g

Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka, rozebereme a nasypeme do pekáče vymazaného sádlem.

6. 

česnek 4 stroužky  pivo světlé 100 ml

Kolena poklademe na cibuli, potřeme česnekem, podlijeme vývarem (300 ml) a polijeme polovinou marinády. Zakryjeme a v troubě na 220 °C pečeme 20 minut. Odkryjeme, troubu nastavíme na nejvyšší teplotu, kolena polijeme zbylou marinádou a dáme zapékat. Po půl hodině podlijeme pivem a dopečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit