svetvemne.cz

Pikantní vepřové koleno na pivu

    

Báječné a mimořádně chutné pečené koleno. Podáváme s chlebem, kyselou okurkou, feferonkami, hořčicí nebo křenem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule250gramů
med1polévková lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
paprika červená mletá pálivá1čajová lžička
pepř černý mletý1čajová lžička
pivo světlé300mililitrů
sádlo-
sůl-
sůl1čajová lžička
vepřové koleno3kusy
voda-
česnek4stroužky

1. 

vepřové koleno 3 kusy  voda  sůl

Tři větší přední vepřová kolena omyjeme a podle potřeby nožem oškrábeme zbytky chlupů po povrchu kůže. Kolena vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme od bodu varu cca 2 hodiny. Při použití tlakového hrnce vaříme 45 - 60 minut.

2. 

Uvařená kolena vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme.

3. 

med 1 polévková lžíce  pivo světlé 200 mililitrů

Med rozmícháme s pivem.

4. 

pepř černý mletý 1 čajová lžička  paprika červená mletá pálivá 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

Přimícháme koření a sůl.

5. 

sádlo  cibule 250 gramů

Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka, rozebereme a nasypeme do pekáče vymazaného sádlem.

6. 

česnek 4 stroužky  pivo světlé 100 mililitrů

Kolena poklademe na cibuli, potřeme česnekem, podlijeme vývarem (300 ml) a polijeme polovinou marinády. Zakryjeme a v troubě na 220 °C pečeme 20 minut. Odkryjeme, troubu nastavíme na nejvyšší teplotu, kolena polijeme zbylou marinádou a dáme zapékat. Po půl hodině podlijeme pivem a dopečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit