Pikantní vepřové koleno na pivu
Báječné a mimořádně chutné pečené koleno. Podáváme s chlebem, kyselou okurkou, feferonkami, hořčicí nebo křenem.
recept,fotorecept,vepřové koleno,pivo světlé,pivo světlé,cibule,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 | gramů | |
med | 1 | polévková lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
paprika červená mletá pálivá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
pivo světlé | 300 | mililitrů | |
sádlo | - | ||
sůl | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřové koleno | 3 | kusy | |
voda | - | ||
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
vepřové koleno 3 kusy • voda • sůl
Tři větší přední vepřová kolena omyjeme a podle potřeby nožem oškrábeme zbytky chlupů po povrchu kůže. Kolena vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme od bodu varu cca 2 hodiny. Při použití tlakového hrnce vaříme 45 - 60 minut.
2.
Uvařená kolena vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme.
4.
pepř černý mletý 1 čajová lžička • paprika červená mletá pálivá 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Přimícháme koření a sůl.
5.
Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka, rozebereme a nasypeme do pekáče vymazaného sádlem.
6.
česnek 4 stroužky • pivo světlé 100 mililitrů
Kolena poklademe na cibuli, potřeme česnekem, podlijeme vývarem (300 ml) a polijeme polovinou marinády. Zakryjeme a v troubě na 220 °C pečeme 20 minut. Odkryjeme, troubu nastavíme na nejvyšší teplotu, kolena polijeme zbylou marinádou a dáme zapékat. Po půl hodině podlijeme pivem a dopečeme.
Dobrou chuť!