Pikantní vepřové koleno na pivu

Báječné a mimořádně chutné pečené koleno. Podáváme s chlebem, kyselou okurkou, feferonkami, hořčicí nebo křenem.
recept,fotorecept,vepřové koleno,pivo světlé,pivo světlé,cibule,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 110 | gramů kcal | |
med | 1 50 | polévková lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
paprika červená mletá pálivá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
pivo světlé | 300 129 | mililitrů kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vepřové koleno | 3 ?? | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal |
Recept
1.
vepřové koleno 3 kusy • voda • sůl
Tři větší přední vepřová kolena omyjeme a podle potřeby nožem oškrábeme zbytky chlupů po povrchu kůže. Kolena vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme od bodu varu cca 2 hodiny. Při použití tlakového hrnce vaříme 45 - 60 minut.

2.
Uvařená kolena vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme.


4.
pepř černý mletý 1 čajová lžička • paprika červená mletá pálivá 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Přimícháme koření a sůl.

5.
Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka, rozebereme a nasypeme do pekáče vymazaného sádlem.

6.
česnek 4 stroužky • pivo světlé 100 mililitrů
Kolena poklademe na cibuli, potřeme česnekem, podlijeme vývarem (300 ml) a polijeme polovinou marinády. Zakryjeme a v troubě na 220 °C pečeme 20 minut. Odkryjeme, troubu nastavíme na nejvyšší teplotu, kolena polijeme zbylou marinádou a dáme zapékat. Po půl hodině podlijeme pivem a dopečeme.

Dobrou chuť!