svetvemne.cz

Guláš s pivem

     

Hustý guláš z hovězího a vepřového masa s chutí piva.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule1kilogram
Hovězí maso - krk500gramů
Koření gulášové2čajové lžičky
Papriková pasta gulášová - pikantní
Pivo světlé150mililitrů
Rajský protlak400mililitrů
Sádlo30gramů
Sůl1čajová lžička
Sůl
Vepřová plec500gramů
Voda2polévkové lžíce
Voda800mililitrů
Voda
Česnek8stroužků

1. 

cibule 1 kg  sádlo 30 g  voda 2 PL

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce s rozehřátám sádlem. Pomalu a za častého promíchávání smažíme téměř půl hodiny. Cibule musí zesklovatět jemně ztmavnout a nesmí se připálit. Podle potřeby ji můžeme podlít trochou vody.

2. 

hovězí maso - krk 500 g  pivo světlé 150 ml  sůl 1 ČL  koření gulášové 2 ČL  voda 800 ml

Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a necháme zatáhnout. Přilijeme pivo, vodu, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí masa.

3. 

vepřová plec 500 g  rajský protlak 400 ml  papriková pasta gulášová - pikantní  voda  česnek 8 stroužků  sůl

Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k hovězímu masu. Přidáme protlak a paprikovou pastu (podle chuti). Pokud se voda při vaření prvního masa moc odpařila, doplníme ji. Vaříme do změknutí masa. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme.

4. 

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit