Guláš s pivem
Hustý guláš z hovězího a vepřového masa s chutí piva.
recept,fotorecept,cibule,hovězí maso - krk,pivo světlé,vepřová plec,Hovězí maso,Sezónní recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kilogram | |
hovězí maso - krk | 500 | gramů | |
koření gulášové | 2 | čajové lžičky | |
papriková pasta gulášová - pikantní | - | ||
pivo světlé | 150 | mililitrů | |
rajský protlak | 400 | mililitrů | |
sádlo | 30 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vepřová plec | 500 | gramů | |
voda | 2 | polévkové lžíce | |
voda | 800 | mililitrů | |
voda | - | ||
česnek | 8 | stroužků |
Recept
1.
cibule 1 kilogram • sádlo 30 gramů • voda 2 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce s rozehřátám sádlem. Pomalu a za častého promíchávání smažíme téměř půl hodiny. Cibule musí zesklovatět jemně ztmavnout a nesmí se připálit. Podle potřeby ji můžeme podlít trochou vody.
2.
hovězí maso - krk 500 gramů • pivo světlé 150 mililitrů • sůl 1 čajová lžička • koření gulášové 2 čajové lžičky • voda 800 mililitrů
Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a necháme zatáhnout. Přilijeme pivo, vodu, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí masa.
3.
vepřová plec 500 gramů • rajský protlak 400 mililitrů • papriková pasta gulášová - pikantní • voda • česnek 8 stroužků • sůl
Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k hovězímu masu. Přidáme protlak a paprikovou pastu (podle chuti). Pokud se voda při vaření prvního masa moc odpařila, doplníme ji. Vaříme do změknutí masa. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme.
4.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!