Plněná kuřecí stehna v alobalu
Maso, nádivka, příloha - vše najednou upečené. Jednotlivé porce servírujeme jednoduše - v alobalu, ve kterém jsme je pekli.
recept,fotorecept,kuřecí stehenní čtvrtky,sýr mozarella ,cibule,brambory,Kuřecí maso,Sezónní recepty
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
cibule sušená | 4 | čajové lžičky | |
kuřecí stehenní čtvrtky | 1200 | gramů | |
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika barevná | 150 | gramů | |
paprika červená mletá | - | ||
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 1 | polévková lžíce | |
rohlík bílý | 1 | kus | |
smetana sladká na vaření | 2 | polévkové lžíce | |
sýr mozarella | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1.
rohlík bílý 1 kus • vejce slepičí 1 kus • smetana sladká na vaření 2 polévkové lžíce • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • petrželová nať 1 polévková lžíce
Rohlík nadrobno nakrájíme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Zamícháme a necháme chvíli odstát.
2.
kuřecí stehenní čtvrtky 1200 gramů • sýr mozarella 100 gramů
Kuřecí stehna omyjeme a oddělíme jim kůži od masa tak, aby zůstala na jednom konci stehna k masu přichycena - vznikne kapsa. Do nádivky zamícháme nakrájenou mozzarellu.
3.
Stehna naplníme nádivkou.
4.
Jejich povrch posypeme mletou červenou paprikou a solí. Otvor kapsy uzavřeme kuchyňskou jehlou.
6.
Připravíme si alobal. Složíme vždy 2 kusy do kříže. Do středů alobalu položíme brambory, na ně rozebranou cibuli.
7.
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • cibule sušená 4 čajové lžičky
Přidáme připravené kuřecí maso, polijeme lžící oleje a posypeme lžičkou sušené cibule.
8.
paprika barevná 150 gramů
Omyjeme a vyčistíme papriku. Nakrájíme ji na kolečka a rovnoměrně rozložíme na stehna.
9.
Alobalové balíčky zabalíme. Nejprve vnitřní alobal ...
10.
voda 200 mililitrů
... pak vnější. Balíčky uložíme na pekáč a podlijeme vodou. Pečeme 1 hodinu 15 minut.
11.
Po uplynutí uvedené doby balíčky rozbalíme. Na stehna položíme plátek másla a dáme je na 15 minut do trouby zapéct.
12.
Před podáváním odstraníme z masa jehlu.
Dobrou chuť!