Plněná kuřecí stehna v alobalu

Maso, nádivka, příloha - vše najednou upečené. Jednotlivé porce servírujeme jednoduše - v alobalu, ve kterém jsme je pekli.
recept,fotorecept,kuřecí stehenní čtvrtky,sýr mozarella ,cibule,brambory,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 736 | gramů kcal | |
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
cibule sušená | 4 69 | čajové lžičky kcal | |
kuřecí stehenní čtvrtky | 1200 2604 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
paprika barevná | 150 33 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 1 7 | polévková lžíce kcal | |
rohlík bílý | 1 ?? | kus kcal | |
smetana sladká na vaření | 2 48 | polévkové lžíce kcal | |
sýr mozarella | 100 246 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
rohlík bílý 1 kus • vejce slepičí 1 kus • smetana sladká na vaření 2 polévkové lžíce • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • petrželová nať 1 polévková lžíce
Rohlík nadrobno nakrájíme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Zamícháme a necháme chvíli odstát.

2.
kuřecí stehenní čtvrtky 1200 gramů • sýr mozarella 100 gramů
Kuřecí stehna omyjeme a oddělíme jim kůži od masa tak, aby zůstala na jednom konci stehna k masu přichycena - vznikne kapsa. Do nádivky zamícháme nakrájenou mozzarellu.

3.
Stehna naplníme nádivkou.

4.
Jejich povrch posypeme mletou červenou paprikou a solí. Otvor kapsy uzavřeme kuchyňskou jehlou.

6.
Připravíme si alobal. Složíme vždy 2 kusy do kříže. Do středů alobalu položíme brambory, na ně rozebranou cibuli.

7.
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • cibule sušená 4 čajové lžičky
Přidáme připravené kuřecí maso, polijeme lžící oleje a posypeme lžičkou sušené cibule.

8.
paprika barevná 150 gramů
Omyjeme a vyčistíme papriku. Nakrájíme ji na kolečka a rovnoměrně rozložíme na stehna.

9.
Alobalové balíčky zabalíme. Nejprve vnitřní alobal ...

10.
voda 200 mililitrů
... pak vnější. Balíčky uložíme na pekáč a podlijeme vodou. Pečeme 1 hodinu 15 minut.

11.
Po uplynutí uvedené doby balíčky rozbalíme. Na stehna položíme plátek másla a dáme je na 15 minut do trouby zapéct.

12.
Před podáváním odstraníme z masa jehlu.

Dobrou chuť!