svetvemne.cz

Plněná kuřecí stehna v alobalu

     

Maso, nádivka, příloha - vše najednou upečené. Jednotlivé porce servírujeme jednoduše - v alobalu, ve kterém jsme je pekli.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory800gramů
Cibule200gramů
Cibule sušená4čajové lžičky
Kuřecí stehenní čtvrtky1200gramů
Máslo
Olej slunečnicový4polévkové lžíce
Paprika barevná150gramů
Paprika červená mletá
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Petrželová nať1polévková lžíce
Rohlík bílý1kus
Smetana sladká na vaření2polévkové lžíce
Sýr mozarella 100gramů
Sůl
Sůl½čajové lžičky
Vejce slepičí1kus
Voda200mililitrů

1. 

rohlík bílý 1 ks  vejce slepičí 1 ks  smetana sladká na vaření 2 PL  sůl ½ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  petrželová nať 1 PL

Rohlík nadrobno nakrájíme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Zamícháme a necháme chvíli odstát.

2. 

kuřecí stehenní čtvrtky 1200 g  sýr mozarella  100 g

Kuřecí stehna omyjeme a oddělíme jim kůži od masa tak, aby zůstala na jednom konci stehna k masu přichycena - vznikne kapsa. Do nádivky zamícháme nakrájenou mozzarellu.

3. 

Stehna naplníme nádivkou.

4. 

paprika červená mletá  sůl

Jejich povrch posypeme mletou červenou paprikou a solí. Otvor kapsy uzavřeme kuchyňskou jehlou.

5. 

cibule 200 g  brambory 800 g

Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

6. 

Připravíme si alobal. Složíme vždy 2 kusy do kříže. Do středů alobalu položíme brambory, na ně rozebranou cibuli.

7. 

olej slunečnicový 4 PL  cibule sušená 4 ČL

Přidáme připravené kuřecí maso, polijeme lžící oleje a posypeme lžičkou sušené cibule.

8. 

paprika barevná 150 g

Omyjeme a vyčistíme papriku. Nakrájíme ji na kolečka a rovnoměrně rozložíme na stehna.

9. 

Alobalové balíčky zabalíme. Nejprve vnitřní alobal ...

10. 

voda 200 ml

... pak vnější. Balíčky uložíme na pekáč a podlijeme vodou. Pečeme 1 hodinu 15 minut.

11. 

máslo

Po uplynutí uvedené doby balíčky rozbalíme. Na stehna položíme plátek másla a dáme je na 15 minut do trouby zapéct.

12. 

Před podáváním odstraníme z masa jehlu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit