svetvemne.cz

Plněné kuřecí rolky v parním hrnci

Plněné kuřecí rolky v parním hrnci

    

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brokolice500gramů
kuřecí stehenní čtvrtky8
mouka hladká3polévkové lžíce
muškátový ořech mletý-
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
rýže300gramů
sýr Camembert50gramů
sýr Ementál100gramů
sýr Feta100gramů
sůl3čajové lžičky
voda0.4litru

1. Příprava masa

kuřecí stehenní čtvrtky 8 ks

8 kusů větších kuřecích stehen opatrně vykostíme tak, abychom neporušili kůži. Maso omyjeme (je lépe umýt ho až po vykostění, nebude nám při odstraňování kostí klouzat). Necháme odtéci vodu a rozložíme ho na pracovní desku kůží dolů.

Příprava masa

2. Příprava nádivky

brokolice 500 gramů  sýr Feta 100 gramů

Brokolici nadrobno nakrájíme, vložíme do hlubší nádoby, pokapeme vodou a vložíme do mikrovlnky, prohřejeme ji 2 minuty, aby zlehka změkla. Slaný sýr do ní rozdrobíme.

Příprava nádivky

3. 

sýr Ementál 100 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  muškátový ořech mletý

Tvrdý sýr nastrouháme a spolu s kořením také přidáme k brokolici. Můžeme přidat špetku muškátového oříšku.

4. 

Všechny ingredience tvořící nádivku dobře rukou promícháme.

5. 

sůl 2 čajové lžičky  sýr Camembert 50 gramů

Kuřecí maso posolíme. Náplň rovnoměrně rozdělíme na připravené maso. Do středu každého plátku vložíme kousek camembertu.

6. 

Z masa s nádivkou tvoříme rolky spojením delších částí k sobě. Pomocí jehly a nitě rolky sešijeme.

7. 

mouka hladká 3 polévkové lžíce  paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Mouku smícháme s paprikou, obalíme v ní ze všech stran rolky a poklademe je do spodních nádob parního hrnce.

8. 

rýže 300 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda 0.4 litru

Do nádoby na vaření rýže nasypeme propláchnutou rýži, přidáme sůl a vodu. Tuto nádobu vložíme do vrchní nádoby parního hrnce. Nastavíme čas paření na 40 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit