Mrkvová ostro-kyselá polévka

recept,fotorecept,mrkev,tofu uzené,Zeleninové polévky,Čínská kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Čínská kuchyně
Kategorie
Zeleninové polévky › Čínská kuchyně › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Asijská kuchyně › Sezona - Mrkev ›Ingredience
Ingredience
bujón hovězí | 20 33 | gramů kcal | |
chilli paprička sušená | 0 ?? | kcal | |
houby sušené čínská směs | 10 27 | gramů kcal | |
mrkev | 250 113 | gramů kcal | |
ocet | 4 26 | polévkové lžíce kcal | |
tofu uzené | 150 237 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 1 0 | litr kcal | |
voda | 1 0 | decilitr kcal | |
škrob bramborový | 3 12 | čajové lžičky kcal |
Recept
1.
voda 1 litr • bujón hovězí 20 gramů • houby sušené čínská směs 10 gramů • mrkev 250 gramů • chilli paprička sušená
Do hrnce dáme vařit vodu, bujóny (nebo vývar) a houby. Přidáme mrkev nakrájenou na menší kousky nebo tenká kolečka. Chilli papričku nakrájíme nadrobno a přidáme do hrnce.

2.
tofu uzené 150 gramů • ocet 4 polévkové lžíce
Po cca 15 minutách vaření, kdy mrkev změkne, přidáme uzené tofu a ocet podle chuti.
3.
škrob bramborový 3 čajové lžičky • voda 1 decilitr • vejce slepičí 1 kus
Škrob rozmícháme v misce s malým množstvím vody a vmícháme do hrnce k polévce. Nakonec za pomalého míchání vlijeme rozmixované vejce.
Dobrou chuť!