svetvemne.cz

Mrkvová ostro-kyselá polévka

     

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bujón hovězí20gramů
Chilli paprička sušenág
Houby sušené čínská směs10gramů
Mrkev250gramů
Ocet4polévkové lžíce
Tofu uzené150gramů
Vejce slepičí1kus
Voda1litr
Voda1decilitr
Škrob bramborový3čajové lžičky

1. 

voda 1 l  bujón hovězí 20 g  houby sušené čínská směs 10 g  mrkev 250 g  chilli paprička sušená

Do hrnce dáme vařit vodu, bujóny (nebo vývar) a houby. Přidáme mrkev nakrájenou na menší kousky nebo tenká kolečka. Chilli papričku nakrájíme nadrobno a přidáme do hrnce.

2. 

tofu uzené 150 g  ocet 4 PL

Po cca 15 minutách vaření, kdy mrkev změkne, přidáme uzené tofu a ocet podle chuti.

3. 

škrob bramborový 3 ČL  voda 1 dl  vejce slepičí 1 ks

Škrob rozmícháme v misce s malým množstvím vody a vmícháme do hrnce k polévce. Nakonec za pomalého míchání vlijeme rozmixované vejce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit