RECEPTY

Zeleninový hrnec s ovesnými noky

Zeleninový hrnec s ovesnými noky

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Hustá zeleninová polévka plná zdravé zeleniny.

recept,fotorecept,kedluben,mrkev,brambory,cuketa,pšeničná krupice,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti,,Sezónní recepty

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Hmotnost porce

517 g

Energie porce

164 kcal

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory

200

184

gramů

kcal

cuketa

150

27

gramů

kcal

kedluben

200

58

gramů

kcal

kmín mletá

½

9

čajové lžičky

kcal

mrkev

200

90

gramů

kcal

máslo

20

147

gramů

kcal

pórek

150

69

gramů

kcal

pšeničná krupice

10

37

gramů

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

vločky ovesné

50

183

gramů

kcal

voda

2

0

litry

kcal

 

Recept

1. 

kedluben 200 gramů  mrkev 200 gramů  brambory 200 gramů  pórek 150 gramů  cuketa 150 gramů  máslo 20 gramů

Kedlubnu, mrkev, brambory oloupeme a omyjeme. Z pórku odřízneme kořínky, z cukety konce. Obě zeleniny omyjeme. Kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, brambory a cuketu na malé kostičky. Pórek podélně překrojíme na více proužků a ty také pokrájíme na drobnější kousky. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm kedlubnu a mrkev.

Kedlubnu, mrkev, brambory oloupeme a omyjeme. Z...

2. 

voda 2 litry  kmín mletá ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

Přidáme brambory a horkou vodu. Přisypeme kmín a sůl. Pokud polévku vaříme pro malé děti nesolíme. Vaříme 20 minut.

Přidáme brambory a horkou vodu. Přisypeme kmín...

3. 

Pak přidáme připravenou cuketu a pórek a vaříme dalších 10 minut všechno spolu.

Pak přidáme připravenou cuketu a pórek a...

4. Ovesné noky

vločky ovesné 50 gramů

Během vaření polévky si najemno umeleme ovesné vločky.

Během vaření polévky si najemno umeleme...

5. 

vejce slepičí 2 kusy  pšeničná krupice 10 gramů

Smícháme je s vajíčkem a lžičkou krupice, necháme odstát nežse polévka dovaří.

Smícháme je s vajíčkem a lžičkou krupice,...

6. 

Ovesné těstíčko protlačíme přes kuchyňskou pomůcku na přípravu halušek do uvařené polévky. Chvíli povaříme. Horkou polévku zakryjeme a necháme půl hodiny před podáváním odpočívat. Za tu dobu přiměřeně zhoustne. Polévku si může každý sám, podle své chuti, na talíři dosolit.

Ovesné těstíčko protlačíme přes kuchyňskou...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit