Zeleninový hrnec s ovesnými noky

Hustá zeleninová polévka plná zdravé zeleniny.
recept,fotorecept,kedluben,mrkev,brambory,cuketa,pšeničná krupice,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti,,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky › Recepty na jídla pro děti › Sezónní recepty › Sezona - kedlubna › Sezona - Cuketa › Sezona - Mrkev › Sezona - Brambory ›Ingredience
Ingredience
brambory | 200 184 | gramů kcal | |
cuketa | 150 27 | gramů kcal | |
kedluben | 200 58 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
pórek | 150 69 | gramů kcal | |
pšeničná krupice | 10 37 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
vločky ovesné | 50 183 | gramů kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal |
Recept
1.
kedluben 200 gramů • mrkev 200 gramů • brambory 200 gramů • pórek 150 gramů • cuketa 150 gramů • máslo 20 gramů
Kedlubnu, mrkev, brambory oloupeme a omyjeme. Z pórku odřízneme kořínky, z cukety konce. Obě zeleniny omyjeme. Kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, brambory a cuketu na malé kostičky. Pórek podélně překrojíme na více proužků a ty také pokrájíme na drobnější kousky. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm kedlubnu a mrkev.

2.
voda 2 litry • kmín mletá ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Přidáme brambory a horkou vodu. Přisypeme kmín a sůl. Pokud polévku vaříme pro malé děti nesolíme. Vaříme 20 minut.

3.
Pak přidáme připravenou cuketu a pórek a vaříme dalších 10 minut všechno spolu.


5.
vejce slepičí 2 kusy • pšeničná krupice 10 gramů
Smícháme je s vajíčkem a lžičkou krupice, necháme odstát nežse polévka dovaří.

6.
Ovesné těstíčko protlačíme přes kuchyňskou pomůcku na přípravu halušek do uvařené polévky. Chvíli povaříme. Horkou polévku zakryjeme a necháme půl hodiny před podáváním odpočívat. Za tu dobu přiměřeně zhoustne. Polévku si může každý sám, podle své chuti, na talíři dosolit.

Dobrou chuť!