Zeleninový hrnec s ovesnými noky
Hustá zeleninová polévka plná zdravé zeleniny.
recept,fotorecept,kedluben,mrkev,brambory,cuketa,pšeničná krupice,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti,
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky Recepty na jídla pro děti Sezona - kedlubna Sezona - Cuketa Sezona - Mrkev Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
brambory | 200 | gramů | |
cuketa | 150 | gramů | |
kedluben | 200 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mrkev | 200 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
pórek | 150 | gramů | |
pšeničná krupice | 10 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vločky ovesné | 50 | gramů | |
voda | 2 | litry |
Recept
1.
kedluben 200 gramů • mrkev 200 gramů • brambory 200 gramů • pórek 150 gramů • cuketa 150 gramů • máslo 20 gramů
Kedlubnu, mrkev, brambory oloupeme a omyjeme. Z pórku odřízneme kořínky, z cukety konce. Obě zeleniny omyjeme. Kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, brambory a cuketu na malé kostičky. Pórek podélně překrojíme na více proužků a ty také pokrájíme na drobnější kousky. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm kedlubnu a mrkev.
2.
voda 2 litry • kmín mletá ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Přidáme brambory a horkou vodu. Přisypeme kmín a sůl. Pokud polévku vaříme pro malé děti nesolíme. Vaříme 20 minut.
3.
Pak přidáme připravenou cuketu a pórek a vaříme dalších 10 minut všechno spolu.
5.
vejce slepičí 2 kusy • pšeničná krupice 10 gramů
Smícháme je s vajíčkem a lžičkou krupice, necháme odstát nežse polévka dovaří.
6.
Ovesné těstíčko protlačíme přes kuchyňskou pomůcku na přípravu halušek do uvařené polévky. Chvíli povaříme. Horkou polévku zakryjeme a necháme půl hodiny před podáváním odpočívat. Za tu dobu přiměřeně zhoustne. Polévku si může každý sám, podle své chuti, na talíři dosolit.
Dobrou chuť!