RECEPTY

Zeleninový hrnec s ovesnými noky

Zeleninový hrnec s ovesnými noky

Hustá zeleninová polévka plná zdravé zeleniny.

recept,fotorecept,kedluben,mrkev,brambory,cuketa,pšeničná krupice,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti,

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory200gramů
cuketa150gramů
kedluben200gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mrkev200gramů
máslo20gramů
pórek150gramů
pšeničná krupice10gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
vločky ovesné50gramů
voda2litry

 

Recept

1. 

kedluben 200 gramů  mrkev 200 gramů  brambory 200 gramů  pórek 150 gramů  cuketa 150 gramů  máslo 20 gramů

Kedlubnu, mrkev, brambory oloupeme a omyjeme. Z pórku odřízneme kořínky, z cukety konce. Obě zeleniny omyjeme. Kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, brambory a cuketu na malé kostičky. Pórek podélně překrojíme na více proužků a ty také pokrájíme na drobnější kousky. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm kedlubnu a mrkev.

2. 

voda 2 litry  kmín mletá ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

Přidáme brambory a horkou vodu. Přisypeme kmín a sůl. Pokud polévku vaříme pro malé děti nesolíme. Vaříme 20 minut.

3. 

Pak přidáme připravenou cuketu a pórek a vaříme dalších 10 minut všechno spolu.

4. Ovesné noky

vločky ovesné 50 gramů

Během vaření polévky si najemno umeleme ovesné vločky.

5. 

vejce slepičí 2 kusy  pšeničná krupice 10 gramů

Smícháme je s vajíčkem a lžičkou krupice, necháme odstát nežse polévka dovaří.

6. 

Ovesné těstíčko protlačíme přes kuchyňskou pomůcku na přípravu halušek do uvařené polévky. Chvíli povaříme. Horkou polévku zakryjeme a necháme půl hodiny před podáváním odpočívat. Za tu dobu přiměřeně zhoustne. Polévku si může každý sám, podle své chuti, na talíři dosolit.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie