svetvemne.cz

Podzimní zeleninová polévka

Polévka plná zdravé zeleniny. Bez přidání soli při jejím vaření ji můžeme podávat i malým dětem, kterým určitě zachutná.

 

Počet porcí: 6

Čas přípravy: 40 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Brambory250gramů
Celer150gramů
Kedluben250gramů
Mrkev250gramů
Máslo50gramů
Petržel150gramů
Petrželová nať15gramů
Pšeničná krupice35gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí1kus
Voda2litry

1. 

mrkev 250 g  petržel 150 g  kedluben 250 g  celer 150 g  máslo 50 g  sůl 1.5 ČL

Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Podusíme ji na másle, pro dospělé osolíme.

2. 

Pak ji ponorným mixérem částečně rozmixujeme.

3. 

brambory 250 g

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k zelenině. Promícháme ...

4. 

voda 2 l

... a přilijeme horkou vodu. Vaříme do změknutí brambor (20 minut).

5. Petrželové noky

vejce slepičí 1 ks  pšeničná krupice 35 g  petrželová nať 15 g

Vejce rozmícháme s krupicí. Vmícháme nasekanou nať. Necháme chvíli odstát.

Petrželové noky

6. 

Noky protlačíme přes sítko na halušky do vařící polévky.

7. 

Chvíli povaříme a odstavíme z ohně. Do podávání necháme polévku půl hodinu odstát. Noky se za tu dobu sami dovaří.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit