svetvemne.cz

Podzimní zeleninová polévka

Polévka plná zdravé zeleniny. Bez přidání soli při jejím vaření ji můžeme podávat i malým dětem, kterým určitě zachutná.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

mrkev 250 gramů  petržel 150 gramů  kedluben 250 gramů  celer 150 gramů  máslo 50 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky

Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Podusíme ji na másle, pro dospělé osolíme.

2. 

Pak ji ponorným mixérem částečně rozmixujeme.

3. 

brambory 250 gramů

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k zelenině. Promícháme ...

4. 

voda 2 litry

... a přilijeme horkou vodu. Vaříme do změknutí brambor (20 minut).

5. Petrželové noky

vejce slepičí 1 kus  pšeničná krupice 35 gramů  petrželová nať 15 gramů

Vejce rozmícháme s krupicí. Vmícháme nasekanou nať. Necháme chvíli odstát.

Petrželové noky

6. 

Noky protlačíme přes sítko na halušky do vařící polévky.

7. 

Chvíli povaříme a odstavíme z ohně. Do podávání necháme polévku půl hodinu odstát. Noky se za tu dobu sami dovaří.

Dobrou chuť!

brambory250gramů
celer150gramů
kedluben250gramů
mrkev250gramů
máslo50gramů
petržel150gramů
petrželová nať15gramů
pšeničná krupice35gramů
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda2litry

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit