RECEPTY

Podzimní zeleninová polévka

Polévka plná zdravé zeleniny. Bez přidání soli při jejím vaření ji můžeme podávat i malým dětem, kterým určitě zachutná.

recept,fotorecept,mrkev,petržel,kedluben,celer,brambory,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory250gramů
celer150gramů
kedluben250gramů
mrkev250gramů
máslo50gramů
petržel150gramů
petrželová nať15gramů
pšeničná krupice35gramů
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda2litry

 

Recept

1. 

mrkev 250 gramů  petržel 150 gramů  kedluben 250 gramů  celer 150 gramů  máslo 50 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky

Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Podusíme ji na másle, pro dospělé osolíme.

2. 

Pak ji ponorným mixérem částečně rozmixujeme.

3. 

brambory 250 gramů

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k zelenině. Promícháme ...

4. 

voda 2 litry

... a přilijeme horkou vodu. Vaříme do změknutí brambor (20 minut).

5. Petrželové noky

vejce slepičí 1 kus  pšeničná krupice 35 gramů  petrželová nať 15 gramů

Vejce rozmícháme s krupicí. Vmícháme nasekanou nať. Necháme chvíli odstát.

6. 

Noky protlačíme přes sítko na halušky do vařící polévky.

7. 

Chvíli povaříme a odstavíme z ohně. Do podávání necháme polévku půl hodinu odstát. Noky se za tu dobu sami dovaří.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie