Česneková polévka s bramborami

Polévka plná zdraví.
recept,fotorecept,cibule,česnek,brambory,Zeleninové polévky,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky › Sezónní recepty › Sezona - Česnek › Sezona - Cibule › Sezona - Brambory ›Ingredience
Ingredience
Chlebové misky na polévku recept | 0 ?? | kcal | |
brambory | 600 552 | gramů kcal | |
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
majoránka | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sádlo | 30 269 | gramů kcal | |
sýr tvrdý | 0 ?? | kcal | |
sůl zeleninová Natur | 4 58 | čajové lžičky kcal | |
voda | 1600 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 20 108 | stroužků kcal |
Recept
1.
cibule 150 gramů • sádlo 30 gramů
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a opečeme ji téměř dozlatova.

2.
česnek 20 stroužků
Česnek očistíme, stroužky překrojíme na poloviny a pro lepší stravitelnost odstraníme ze středu klíčky. Polovinu připraveného česneku nakrájíme nadrobno.

3.
Nakrájený česnek přidáme k cibuli a krátce osmahneme.

4.
brambory 600 gramů • sůl zeleninová Natur 4 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky
Brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je k cibuli s česnekem, přisypeme zeleninovou sůl, pepř a kmín.

5.
voda 1600 mililitrů • majoránka
Přilijeme vodu a vaříme do změknutí brambor. Nakonec do uvařené polévky prolisujeme druhou polovinu připravených stroužků česneku a přidáme majoránku.

6.
Pro zvýraznění chuti můžeme přidat kostku slepičího bujónu. Takto však polévka ztrácí svou zdravou sílu, bujóny obsahují různá přidaná aditiva.

Dobrou chuť!