Česneková polévka s bramborami
Polévka plná zdraví.
recept,fotorecept,cibule,česnek,brambory,Zeleninové polévky,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
Chlebové misky na polévku recept | - | ||
brambory | 600 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
majoránka | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sádlo | 30 | gramů | |
sýr tvrdý | - | ||
sůl zeleninová Natur | 4 | čajové lžičky | |
voda | 1600 | mililitrů | |
česnek | 20 | stroužků |
Recept
1.
cibule 150 gramů • sádlo 30 gramů
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a opečeme ji téměř dozlatova.
2.
česnek 20 stroužků
Česnek očistíme, stroužky překrojíme na poloviny a pro lepší stravitelnost odstraníme ze středu klíčky. Polovinu připraveného česneku nakrájíme nadrobno.
3.
Nakrájený česnek přidáme k cibuli a krátce osmahneme.
4.
brambory 600 gramů • sůl zeleninová Natur 4 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky
Brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je k cibuli s česnekem, přisypeme zeleninovou sůl, pepř a kmín.
5.
voda 1600 mililitrů • majoránka
Přilijeme vodu a vaříme do změknutí brambor. Nakonec do uvařené polévky prolisujeme druhou polovinu připravených stroužků česneku a přidáme majoránku.
6.
Pro zvýraznění chuti můžeme přidat kostku slepičího bujónu. Takto však polévka ztrácí svou zdravou sílu, bujóny obsahují různá přidaná aditiva.
Dobrou chuť!