RECEPTY

Zeleninová polévka s použitím vývaru z parního hrnce

Zeleninová polévka s použitím vývaru z parního hrnce

Výborná zeleninová polévka z vývaru, který vznikne v odkapávací nádobě parního hrnce

recept,fotorecept,vývar zeleninový,zelenina zmrazená (jarní polévková směs),Zeleninové polévky,Recepty pro parní hrnec,Bezlaktózové

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

pšeničná krupice2polévkové lžíce
vejce slepičí1kus
voda½litru
vývar zeleninový500mililitrů
zelenina zmrazená (jarní polévková směs)200gramů

 

Recept

1. 

vývar zeleninový 500 mililitrů  voda ½ litru  zelenina zmrazená (jarní polévková směs) 200 gramů

Na polévku použijeme vývar, který nám vznikl během paření masa nebo zeleniny v parním hrnci. Do hrnce vložíme zeleninu, zalijeme vývarem a vodou. Nepřichucujeme, vývar si po dobu paření stáhl všechny příchutě z potravin, které jsme pařili. Vaříme 10 minut.

2. 

vejce slepičí 1 kus  pšeničná krupice 2 polévkové lžíce

Rozbijeme vajíčko do misky a pomalu do něj přidáváme dětskou krupici za stálého míchání vidličkou. Vznikne polotekuté krupicové těsto, které po chvilce odstavení zhoustne. Do polévky protlačíme halušky, necháme 2 minuty přejít varem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie