svetvemne.cz

Zeleninová polévka s použitím vývaru z parního hrnce

     

Výborná zeleninová polévka z vývaru, který vznikne v odkapávací nádobě parního hrnce

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

vývar zeleninový 500 ml  voda ½ l  zelenina zmrazená (jarní polévková směs) 200 g

Na polévku použijeme vývar, který nám vznikl během paření masa nebo zeleniny v parním hrnci. Do hrnce vložíme zeleninu, zalijeme vývarem a vodou. Nepřichucujeme, vývar si po dobu paření stáhl všechny příchutě z potravin, které jsme pařili. Vaříme 10 minut.

2. 

vejce slepičí 1 ks  pšeničná krupice 2 PL

Rozbijeme vajíčko do misky a pomalu do něj přidáváme dětskou krupici za stálého míchání vidličkou. Vznikne polotekuté krupicové těsto, které po chvilce odstavení zhoustne. Do polévky protlačíme halušky, necháme 2 minuty přejít varem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit