svetvemne.cz

Jarní polévka s krupicovými knedlíčky

    

Rychlá a zdravá zeleninová polévka s jemnými knedlíčky.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

zelenina zmrazená (jarní polévková směs) 450 gramů  olej slunečnicový  sůl 1 špetka  pepř černý mletý  kmín mletá 1 špetka  bujón kuřecí 1 kus  voda 1.4 litru

Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu. Necháme vařit asi 20 minut.

2. 

vaječný žloutek 2 kusy  sůl  máslo 20 gramů  pepř černý mletý 1 špetka

Pokud se zelenina vaří, připravíme si těsto na knedlíky: žloutky utřeme se solí a pepřem, přidáme rozpuštěné máslo.

3. 

pšeničná krupice 6 polévkových lžic  vaječný bílek 2 kusy

Vmícháme sníh z bílků a krupici (může být i více nebo méně, podle hustoty těstíčka). Necháme asi 10 minut odstát (těsto po odstání zhoustne).

4. 

sůl zeleninová 1.5 čajové lžičky

Chvíli před dovařením polévku dochutíme vegetou a zavaříme do ní knedlíčky. Povaříme ještě asi tři minuty. Dozdobíme petrželkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit