Jarní polévka s krupicovými knedlíčky

Rychlá a zdravá zeleninová polévka s jemnými knedlíčky.
recept,fotorecept,zelenina zmrazená (jarní polévková směs),pšeničná krupice,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky ›Ingredience
Ingredience
bujón kuřecí | 1 ?? | kus kcal | |
kmín mletá | 1 ?? | špetka kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 1 ?? | špetka kcal | |
pšeničná krupice | 6 325 | polévkových lžic kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl zeleninová | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
voda | 1.4 0 | litru kcal | |
zelenina zmrazená (jarní polévková směs) | 450 180 | gramů kcal |
Recept
1.
zelenina zmrazená (jarní polévková směs) 450 gramů • olej slunečnicový • sůl 1 špetka • pepř černý mletý • kmín mletá 1 špetka • bujón kuřecí 1 kus • voda 1.4 litru
Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu. Necháme vařit asi 20 minut.

2.
vaječný žloutek 2 kusy • sůl • máslo 20 gramů • pepř černý mletý 1 špetka
Pokud se zelenina vaří, připravíme si těsto na knedlíky: žloutky utřeme se solí a pepřem, přidáme rozpuštěné máslo.

3.
pšeničná krupice 6 polévkových lžic • vaječný bílek 2 kusy
Vmícháme sníh z bílků a krupici (může být i více nebo méně, podle hustoty těstíčka). Necháme asi 10 minut odstát (těsto po odstání zhoustne).

4.
sůl zeleninová 1.5 čajové lžičky
Chvíli před dovařením polévku dochutíme vegetou a zavaříme do ní knedlíčky. Povaříme ještě asi tři minuty. Dozdobíme petrželkou.

Dobrou chuť!