svetvemne.cz

Brokolicová polévka s celerovými haluškami

    

Polévku servírujeme politou šlehačkovou smetanou a s nasekanou celerovou natí.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brokolice1kilogram
celerová nať3polévkové lžíce
muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
máslo75gramů
pšeničná krupice100gramů
smetana sladká na vaření500mililitrů
sůl1.25čajové lžičky
sůl zeleninová Natur-
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy
voda1polévková lžíce
voda2litry

1. Vaření brokolice

brokolice 1 kilogram  voda 2 litry  sůl 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky

Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody doměkka. Ponorným mixérem ji rozmixujeme a přidáme špetku muškátového oříšku.

Vaření brokolice

2. Celerové halušky

Z celerové natě obereme listy a najemno je nasekáme.

Celerové halušky

3. 

vaječný žloutek 2 kusy  máslo 25 gramů  pšeničná krupice 100 gramů  sůl ¼ čajové lžičky  voda 1 polévková lžíce  celerová nať 3 polévkové lžíce  vaječný bílek 2 kusy

Žloutky utřeme s máslem, přidáme krupici, trochu soli, lžíci vody, najemno nasekanou celerovou nať a sníh z bílků. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odstát.

4. 

Halušky protlačíme do polévky přes cedník na halušky, povaříme.

5. Dovaření polévky

máslo 50 gramů

Přidáme máslo ...

Dovaření polévky

6. 

smetana sladká na vaření 500 mililitrů  sůl zeleninová Natur

... a přilijeme smetanu. Pokud je polévka hustá, můžeme ji podle potřeby zředit mlékem. Podle chuti ji dosolíme nebo dochutíme zeleninovou solí bez ochucovadel.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit