Brokolicová polévka s noky

Nenáročná příprava zdravé a chutné brokolicové polévky
recept,fotorecept,brokolice,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brokolice | 500 165 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 160 | mililitrů kcal | |
muškátový ořech mletý | 0 ?? | kcal | |
pšeničná krupice | 2 109 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 750 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
brokolice 500 gramů • voda 750 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
Brokolici rozdělíme na růžičky, zalijeme vodou a osolíme (pro děti nesolíme). Vaříme 15 minut.

2.
Z uvařených růžiček odkrojíme vrchní část - malé růžičky a odložíme je stranou. Zbylou brokolici rozmixujeme ponorným mixérem

3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 2 polévkové lžíce
Do rozmixované polévky přilijeme mléko. Z krupice a vajíčka si připravíme tekuté lité těsto a přes vidličku, pomalu, přelijeme těsto do vroucí polévky. Vytvoří se malé nočky a polévka se lehce zahustí.

4.
Nakonec přidáme seříznuté části brokolice. Pro dospělé dosolíme a ochutíme muškátovým oříškem.

Dobrou chuť!