RECEPTY

Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

Musaka bez masa je stejně jedinečná pochoutka jako ta klasická. Namísto masa poslouží mrkev a patizon.

recept,fotorecept,mrkev,patizon,lilek,brambory,rajský protlak,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

brambory400gramů
cibule200gramů
lilek800gramů
mléko4decilitry
mouka hladká2polévkové lžíce
mrkev400gramů
máslo50gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
olej slunečnicový¼decilitru
olej slunečnicový-
oregano1čajová lžička
patizon400gramů
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajský protlak250mililitrů
skořice mletá½čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
voda1decilitr
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  cibule 200 gramů

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme ve větším hrnci na oleji.

2. 

mrkev 400 gramů

Do hrnce přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

3. 

patizon 400 gramů

Přidáme nahrubo nastrouhaný patizon (nebo jinou dýni).

4. 

voda 1 decilitr  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky  skořice mletá ½ čajové lžičky  oregano 1 čajová lžička

Podlijeme trochou vody, opepříme a necháme vařit pod pokličkou přibližně 20 minut.

5. 

rajský protlak 250 mililitrů  česnek 4 stroužky

Přidáme rajčatový protlak a vaříme dalších 20 minut, dokud se přebytečná voda nevypaří. Ochutíme prolisovaným česnekem.

6. 

lilek 800 gramů  olej slunečnicový

Lilek nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na troše oleje.

7. 

brambory 400 gramů

Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě 10-15 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka.

8. 

olej slunečnicový ¼ decilitru

Do vymazané zapékací mísy nebo na pekáč, uložíme jednotlivé vrstvy. Začneme bramborami.

9. 

Přidáme vrstvu lilku.

10. 

Vrstvu zeleninové směsi zarovnáme.

11. 

máslo 50 gramů  mouka hladká 2 polévkové lžíce

V menším hrnku si rozpustíme máslo a rozmícháme v něm mouku.

12. 

mléko 4 decilitry

Postupně po malých dávkách přidáváme mléko a mícháme dokud nezhoustne, čímž získáme bešamelovou omáčku.

13. 

Bešamel rozprostřeme rovnoměrně na povrch musaky.

14. 

Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220 °C přibližně 40 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie