RECEPTY

Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Musaka bez masa je stejně jedinečná pochoutka jako ta klasická. Namísto masa poslouží mrkev a patizon.

recept,fotorecept,mrkev,patizon,lilek,brambory,rajský protlak,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

brambory

400

368

gramů

kcal

cibule

200

88

gramů

kcal

lilek

800

312

gramů

kcal

mléko

4

192

decilitry

kcal

mouka hladká

2

105

polévkové lžíce

kcal

mrkev

400

180

gramů

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

olej slunečnicový

2

270

polévkové lžíce

kcal

olej slunečnicový

¼

225

decilitru

kcal

olej slunečnicový

0

??

kcal

oregano

1

14

čajová lžička

kcal

patizon

400

80

gramů

kcal

pepř bílý mletý

¼

4

čajové lžičky

kcal

pepř černý mletý

¼

5

čajové lžičky

kcal

rajský protlak

250

170

mililitrů

kcal

skořice mletá

½

7

čajové lžičky

kcal

sůl

½

0

čajové lžičky

kcal

voda

1

0

decilitr

kcal

česnek

4

22

stroužky

kcal

 

Recept

1. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  cibule 200 gramů

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme ve větším hrnci na oleji.

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme ve...

2. 

mrkev 400 gramů

Do hrnce přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

Do hrnce přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev....

3. 

patizon 400 gramů

Přidáme nahrubo nastrouhaný patizon (nebo jinou dýni).

Přidáme nahrubo nastrouhaný patizon (nebo jinou...

4. 

voda 1 decilitr  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky  skořice mletá ½ čajové lžičky  oregano 1 čajová lžička

Podlijeme trochou vody, opepříme a necháme vařit pod pokličkou přibližně 20 minut.

Podlijeme trochou vody, opepříme a necháme...

5. 

rajský protlak 250 mililitrů  česnek 4 stroužky

Přidáme rajčatový protlak a vaříme dalších 20 minut, dokud se přebytečná voda nevypaří. Ochutíme prolisovaným česnekem.

Přidáme rajčatový protlak a vaříme dalších...

6. 

lilek 800 gramů  olej slunečnicový

Lilek nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na troše oleje.

Lilek nakrájíme na plátky a opečeme z obou...

7. 

brambory 400 gramů

Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě 10-15 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka.

8. 

olej slunečnicový ¼ decilitru

Do vymazané zapékací mísy nebo na pekáč, uložíme jednotlivé vrstvy. Začneme bramborami.

Do vymazané zapékací mísy nebo na pekáč,...

9. 

Přidáme vrstvu lilku.

Přidáme vrstvu lilku....

10. 

Vrstvu zeleninové směsi zarovnáme.

Vrstvu zeleninové směsi zarovnáme....

11. 

máslo 50 gramů  mouka hladká 2 polévkové lžíce

V menším hrnku si rozpustíme máslo a rozmícháme v něm mouku.

V menším hrnku si rozpustíme máslo a...

12. 

mléko 4 decilitry

Postupně po malých dávkách přidáváme mléko a mícháme dokud nezhoustne, čímž získáme bešamelovou omáčku.

Postupně po malých dávkách přidáváme mléko...

13. 

Bešamel rozprostřeme rovnoměrně na povrch musaky.

Bešamel rozprostřeme rovnoměrně na povrch...

14. 

Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220 °C přibližně 40 minut.

Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220 °C...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit