svetvemne.cz

Žampionová omáčka s knedlíkem

    

Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
cibule80gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká20gramů
olej olivový4polévkové lžíce
smetana sladká na vaření200mililitrů
sůl1čajová lžička
voda5polévkových lžic
voda100mililitrů
žampiony500gramů

1. 

cibule 80 gramů  olej olivový 4 polévkové lžíce  sůl 1 čajová lžička  voda 5 polévkových lžic  žampiony 500 gramů  voda 100 mililitrů  mléko 200 mililitrů  smetana sladká na vaření 200 mililitrů  mouka hladká 20 gramů

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl a pár lžic vody, 5 minut podusíme. Žampiony omyjeme, nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli, posypeme paprikou, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. V misce rozmícháme mléko, smetanu a hladkou mouku, zalijeme žampiony a omáčku uvaříme do zhoustnutí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit