svetvemne.cz

Smažené žampiony

    

Jednoduché smažené žampiony v trojobalu. Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
brambory600gramů
mouka hladká-
olej fritovací-
strouhanka-
sůl¼čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí2kusy
voda-
žampiony500gramů

1. 

žampiony 500 gramů  mouka hladká  vejce slepičí 2 kusy  sůl ¼ čajové lžičky  strouhanka

Žampiony očistíme. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku se solí a ve strouhance.

2. 

olej fritovací

Obalené žampiony vkládáme do horkého oleje ...

3. 

... a ze všech stran je osmažíme do zlatova. Po usmažení je přendáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.

4. 

brambory 600 gramů  voda  sůl

Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit