Smažené žampiony
Jednoduché smažené žampiony v trojobalu. Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,žampiony,Bezmasá jídla,,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 600 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
strouhanka | - | ||
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | - | ||
žampiony | 500 | gramů |
Recept
1.
žampiony 500 gramů • mouka hladká • vejce slepičí 2 kusy • sůl ¼ čajové lžičky • strouhanka
Žampiony očistíme. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku se solí a ve strouhance.
3.
... a ze všech stran je osmažíme do zlatova. Po usmažení je přendáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
Dobrou chuť!