RECEPTY

Žampionová kari omáčka

Žampionová kari omáčka

Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

recept,fotorecept,koření kari,žampiony,Omáčky a prívarky,Vegetariánské recepty,

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
koření kari1čajová lžička
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
mouka hladká40gramů
olej řepkový30mililitrů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sůl1čajová lžička
voda300mililitrů
žampiony500gramů

 

Recept

1. 

cibule 200 gramů  olej řepkový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

koření kari 1 čajová lžička

Přidáme kari koření a chvíli smažíme.

3. 

žampiony 500 gramů

Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky.

4. 

sůl 1 čajová lžička  voda 300 mililitrů

Přidáme je k cibuli, osolíme, promícháme, podlijeme vodou a 10 minut dusíme.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  mouka hladká 40 gramů

V mléce a smetaně rozmícháme mouku a směsí zalijeme žampiony.

6. 

Převaříme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie