RECEPTY

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je nejchutnější s vařeným uzeným masem, posypaný osmaženou cibulí a s čerstvým voňavým chlebem.

recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule-
hrách žlutý půlený sušený500gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká30gramů
olej řepkový-
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
voda1.5litru
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

hrách žlutý půlený sušený 500 gramů

Hrách vysypeme na stůl a přebereme, odstraníme z něj případné nečistoty či kamínky.

Hrách vysypeme na stůl a přebereme, odstraníme...

2. 

voda 1.5 litru  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Vsypeme ho do hrnce, zalijeme vodou, vodu slijeme, takto hrách párkrát propláchneme. Nakonec přidáme vodu v předepsaném množství, ve které ho vaříme. Přidáme sůl a pepř. Vaříme do změknutí cca 60 minut. Použití sušeného půleného hrachu nám umožňuje vařit prívarok bez předchozího více jak hodinového namáčení.

Vsypeme ho do hrnce, zalijeme vodou, vodu slijeme,...

3. 

mléko 200 mililitrů  mouka hladká 30 gramů  česnek 4 stroužky

Po uvaření hrách dobře rozmixujeme. V mléce rozmícháme dohladka mouku, přilijeme ji k hrachu, převaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, a podle chuti ještě dosolíme, případně dokořeníme.

Po uvaření hrách dobře rozmixujeme. V mléce...

4. 

cibule  olej řepkový

Cibuli očistíme, osmahneme ji do červena na oleji. Hrachový prívarok při podávání cibulkou posypeme.

Cibuli očistíme, osmahneme ji do červena na...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit