svetvemne.cz

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

     

Hrachový prívarok je nejchutnější s vařeným uzeným masem, posypaný osmaženou cibulí a s čerstvým voňavým chlebem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
cibule0
hrách žlutý půlený sušený500gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká30gramů
olej řepkový0
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
voda1.5litru
česnek4stroužky

1. 

hrách žlutý půlený sušený 500 gramů

Hrách vysypeme na stůl a přebereme, odstraníme z něj případné nečistoty či kamínky.

2. 

voda 1.5 litru  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Vsypeme ho do hrnce, zalijeme vodou, vodu slijeme, takto hrách párkrát propláchneme. Nakonec přidáme vodu v předepsaném množství, ve které ho vaříme. Přidáme sůl a pepř. Vaříme do změknutí cca 60 minut. Použití sušeného půleného hrachu nám umožňuje vařit prívarok bez předchozího více jak hodinového namáčení.

3. 

mléko 200 mililitrů  mouka hladká 30 gramů  česnek 4 stroužky

Po uvaření hrách dobře rozmixujeme. V mléce rozmícháme dohladka mouku, přilijeme ji k hrachu, převaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, a podle chuti ještě dosolíme, případně dokořeníme.

4. 

cibule  olej řepkový

Cibuli očistíme, osmahneme ji do červena na oleji. Hrachový prívarok při podávání cibulkou posypeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit