Bramborovo-sýrová omáčka

Teplou omáčku podáváme k pečené či grilované rybě nebo masu.
recept,fotorecept,sýr tavený,sýr Hermelín,brambory,Omáčky a prívarky,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky › Recepty na letní grilování › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Brambory ›Ingredience
Ingredience
brambory | 400 368 | gramů kcal | |
cibule | 60 27 | gramů kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
smetana sladká na vaření | 250 400 | mililitrů kcal | |
sýr Hermelín | 50 166 | gramů kcal | |
sýr tavený | 50 130 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 2 0 | decilitry kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept
1.
brambory 400 gramů • voda 2 decilitry • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, pokrájíme a uvaříme v předepsaném množství vody se solí.

2.
cibule 60 gramů • česnek 1 stroužek
V hlubším hrnci na oleji osmažíme očištěnou a nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme k ní uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily.


4.
sýr tavený 50 gramů • sýr Hermelín 50 gramů
Přidáme nakrájený sýr s bílou plísní na povrchu a tavený sýr. Převaříme.

5.
mléko 100 mililitrů
Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme mléko a znovu přivedeme do varu. Omáčka obsahuje velmi jemné nerozmixované části brambor, cibule i sýra. Pokud ji chceme mít úplně hladkou musíme ji přecedit.

Dobrou chuť!