Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.
recept,fotorecept,celer,mrkev,tofu bílé,rajský protlak,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ukuchtil
Počet porcí
4
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední
2.
celer 180 gramů • mrkev 180 gramů
Celer a mrkev oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k cibuli.
3.
sůl 1.5 čajové lžičky • chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička
Osolíme a 5 minut za občasného míchání orestujeme. Ochutíme chilli omáčkou ...
5.
rajský protlak 1 litr • česnek 2 stroužky
Přilijeme protlak, přidáme cukr 10 minut povaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem.
6.
Omáčkou přelijeme porci těstovin a podáváme. Omáčku můžeme podávat i s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
celer | 180 | gramů | |
chilli pikantní omáčka | 1 | čajová lžička | |
cibule | 80 | gramů | |
mrkev | 180 | gramů | |
olej olivový | 25 | mililitrů | |
rajský protlak | 1 | litr | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
tofu bílé | 180 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |