svetvemne.cz

Tofu omáčka na špagety

     

Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Celer180gramů
Chilli pikantní omáčka1čajová lžička
Cibule80gramů
Mrkev180gramů
Olej olivový25mililitrů
Rajský protlak1litr
Sůl1.5čajové lžičky
Tofu bílé180gramů
Česnek2stroužky

1. 

cibule 80 g  olej olivový 25 ml

Cibuli oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji.

2. 

celer 180 g  mrkev 180 g

Celer a mrkev oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k cibuli.

3. 

sůl 1.5 ČL  chilli pikantní omáčka 1 ČL

Osolíme a 5 minut za občasného míchání orestujeme. Ochutíme chilli omáčkou ...

4. 

tofu bílé 180 g

... a přidáme nahrubo nastrouhané tofu. Promícháme a 5 minut vaříme.

5. 

rajský protlak 1 l  česnek 2 stroužky

Přilijeme protlak, přidáme cukr 10 minut povaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem.

6. 

Omáčkou přelijeme porci těstovin a podáváme. Omáčku můžeme podávat i s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit