svetvemne.cz

Tofu omáčka na špagety

Tofu omáčka na špagety

    

Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

cibule 80 gramů  olej olivový 25 mililitrů

Cibuli oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji.

2. 

celer 180 gramů  mrkev 180 gramů

Celer a mrkev oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k cibuli.

3. 

sůl 1.5 čajové lžičky  chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička

Osolíme a 5 minut za občasného míchání orestujeme. Ochutíme chilli omáčkou ...

4. 

tofu bílé 180 gramů

... a přidáme nahrubo nastrouhané tofu. Promícháme a 5 minut vaříme.

5. 

rajský protlak 1 litr  česnek 2 stroužky

Přilijeme protlak, přidáme cukr 10 minut povaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem.

6. 

Omáčkou přelijeme porci těstovin a podáváme. Omáčku můžeme podávat i s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

celer180gramů
chilli pikantní omáčka1čajová lžička
cibule80gramů
mrkev180gramů
olej olivový25mililitrů
rajský protlak1litr
sůl1.5čajové lžičky
tofu bílé180gramů
česnek2stroužky

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit