Tofu omáčka na špagety

Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.
recept,fotorecept,celer,mrkev,tofu bílé,rajský protlak,Omáčky a prívarky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
celer | 180 90 | gramů kcal | |
chilli pikantní omáčka | 1 5 | čajová lžička kcal | |
cibule | 80 36 | gramů kcal | |
mrkev | 180 81 | gramů kcal | |
olej olivový | 25 220 | mililitrů kcal | |
rajský protlak | 1 680 | litr kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
tofu bílé | 180 152 | gramů kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept

2.
celer 180 gramů • mrkev 180 gramů
Celer a mrkev oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k cibuli.

3.
sůl 1.5 čajové lžičky • chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička
Osolíme a 5 minut za občasného míchání orestujeme. Ochutíme chilli omáčkou ...


5.
rajský protlak 1 litr • česnek 2 stroužky
Přilijeme protlak, přidáme cukr 10 minut povaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem.

6.
Omáčkou přelijeme porci těstovin a podáváme. Omáčku můžeme podávat i s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!