svetvemne.cz

Tofu omáčka na špagety

    

Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
celer180gramů
chilli pikantní omáčka1čajová lžička
cibule80gramů
mrkev180gramů
olej olivový25mililitrů
rajský protlak1litr
sůl1.5čajové lžičky
tofu bílé180gramů
česnek2stroužky

1. 

cibule 80 gramů  olej olivový 25 mililitrů

Cibuli oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji.

2. 

celer 180 gramů  mrkev 180 gramů

Celer a mrkev oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k cibuli.

3. 

sůl 1.5 čajové lžičky  chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička

Osolíme a 5 minut za občasného míchání orestujeme. Ochutíme chilli omáčkou ...

4. 

tofu bílé 180 gramů

... a přidáme nahrubo nastrouhané tofu. Promícháme a 5 minut vaříme.

5. 

rajský protlak 1 litr  česnek 2 stroužky

Přilijeme protlak, přidáme cukr 10 minut povaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem.

6. 

Omáčkou přelijeme porci těstovin a podáváme. Omáčku můžeme podávat i s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit