svetvemne.cz

Tofu v rajčatové omáčce

    

Osvědčený recept na přípravu jemného tofu ve výborné sladko-kyselé rajčatové omáčce.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cibule1kus
cukr krystalový1polévková lžíce
mouka hladká1.5polévkové lžíce
ocet1polévková lžíce
olej slunečnicový3polévkové lžíce
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
rajský protlak250mililitrů
rajčata2kusy
sůl½čajové lžičky
tofu bílé720gramů
voda2decilitry
česnek2stroužky
žampiony150gramů

1. 

tofu bílé 720 gramů

Tofu nakrájíme na kostičky a mírně osmahneme z každé strany.

2. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  cibule 1 kus  česnek 2 stroužky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.

3. 

rajčata 2 kusy  sůl ½ čajové lžičky  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky  bobkový list 2 kusy

Přidáme nakrájená rajčata, sůl a pepř.

4. 

žampiony 150 gramů

Přidáme na čtvrtky překrojené žampiony, trochu vody a chvíli podusíme.

5. 

rajský protlak 250 mililitrů  ocet 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Přidáme rajčatový protlak, ocet a cukr.

6. 

mouka hladká 1.5 polévkové lžíce  voda 2 decilitry

V misce si připravíme na zahuštění omáčky mouku, do které postupně vmícháme metličkou vodu. Směs mouky a vody za stálého míchání pomalu přilijeme do hrnce.

7. 

Vaříme na mírném ohřevu přibližně 20 minut, než omáčka trochu zhoustne.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit