svetvemne.cz

Tofu v rajčatové omáčce

Tofu v rajčatové omáčce

    

Osvědčený recept na přípravu jemného tofu ve výborné sladko-kyselé rajčatové omáčce.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

tofu bílé 720 gramů

Tofu nakrájíme na kostičky a mírně osmahneme z každé strany.

2. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  cibule 1 kus  česnek 2 stroužky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.

3. 

rajčata 2 kusy  sůl ½ čajové lžičky  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky  bobkový list 2 kusy

Přidáme nakrájená rajčata, sůl a pepř.

4. 

žampiony 150 gramů

Přidáme na čtvrtky překrojené žampiony, trochu vody a chvíli podusíme.

5. 

rajský protlak 250 mililitrů  ocet 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Přidáme rajčatový protlak, ocet a cukr.

6. 

mouka hladká 1.5 polévkové lžíce  voda 2 decilitry

V misce si připravíme na zahuštění omáčky mouku, do které postupně vmícháme metličkou vodu. Směs mouky a vody za stálého míchání pomalu přilijeme do hrnce.

7. 

Vaříme na mírném ohřevu přibližně 20 minut, než omáčka trochu zhoustne.

Dobrou chuť!

bobkový list2kusy
cibule1kus
cukr krystalový1polévková lžíce
mouka hladká1.5polévkové lžíce
ocet1polévková lžíce
olej slunečnicový3polévkové lžíce
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
rajský protlak250mililitrů
rajčata2kusy
sůl½čajové lžičky
tofu bílé720gramů
voda2decilitry
česnek2stroužky
žampiony150gramů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit