svetvemne.cz

Tofu v rajčatové omáčce

     

Osvědčený recept na přípravu jemného tofu ve výborné sladko-kyselé rajčatové omáčce.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cibule1kus
Cukr krystalový1polévková lžíce
Mouka hladká1.5polévkové lžíce
Ocet1polévková lžíce
Olej slunečnicový3polévkové lžíce
Pepř bílý mletý¼čajové lžičky
Rajský protlak250mililitrů
Rajčata2kusy
Sůl½čajové lžičky
Tofu bílé720gramů
Voda2decilitry
Česnek2stroužky
Žampiony150gramů

1. 

tofu bílé 720 g

Tofu nakrájíme na kostičky a mírně osmahneme z každé strany.

2. 

olej slunečnicový 3 PL  cibule 1 ks  česnek 2 stroužky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.

3. 

rajčata 2 ks  sůl ½ ČL  pepř bílý mletý ¼ ČL  bobkový list 2 ks

Přidáme nakrájená rajčata, sůl a pepř.

4. 

žampiony 150 g

Přidáme na čtvrtky překrojené žampiony, trochu vody a chvíli podusíme.

5. 

rajský protlak 250 ml  ocet 1 PL  cukr krystalový 1 PL

Přidáme rajčatový protlak, ocet a cukr.

6. 

mouka hladká 1.5 PL  voda 2 dl

V misce si připravíme na zahuštění omáčky mouku, do které postupně vmícháme metličkou vodu. Směs mouky a vody za stálého míchání pomalu přilijeme do hrnce.

7. 

Vaříme na mírném ohřevu přibližně 20 minut, než omáčka trochu zhoustne.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit