Tofu-žampiónová omáčka

Rychlý, jednoduchý, bezmasý oběd. Podáváme s haluškami.
recept,fotorecept,žampiony,tofu bílé,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla ›Ingredience
Ingredience
cibule | 120 53 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 40 139 | gramů kcal | |
olej olivový | 3 396 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
tofu bílé | 360 303 | gramů kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
žampiony | 500 80 | gramů kcal |
Recept

2.
cibule 120 gramů • olej olivový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a osmažíme na oleji.

3.
kmín mletá ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • sůl 1.5 čajové lžičky • voda 200 mililitrů
K cibuli přidáme žampiony, přisypeme kmín, papriku a sůl. Podlijeme vodou, promícháme a 5 minut zakryté dusíme.


5.
... přidáme ho k žampionům. Jemně promícháme a necháme spolu dalších 5 minut povařit.


7.
Zavářku přilijeme k tofu-žampionové směsi. Vaříme do zhoustnutí.

Dobrou chuť!