Tofu-žampiónová omáčka
Rychlý, jednoduchý, bezmasý oběd. Podáváme s haluškami.
recept,fotorecept,žampiony,tofu bílé,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cibule | 120 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
tofu bílé | 360 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů | |
žampiony | 500 | gramů |
Recept
2.
cibule 120 gramů • olej olivový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a osmažíme na oleji.
3.
kmín mletá ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • sůl 1.5 čajové lžičky • voda 200 mililitrů
K cibuli přidáme žampiony, přisypeme kmín, papriku a sůl. Podlijeme vodou, promícháme a 5 minut zakryté dusíme.
5.
... přidáme ho k žampionům. Jemně promícháme a necháme spolu dalších 5 minut povařit.
7.
Zavářku přilijeme k tofu-žampionové směsi. Vaříme do zhoustnutí.
Dobrou chuť!