Tofu ražniči v těstíčku
Jednoduchý a chutný recept na přípravu tofu.
recept,fotorecept,žampiony,tofu bílé,jablka,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
jablka | 300 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tofu bílé | 150 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
žampiony | 300 | gramů |
Recept
1.
žampiony 300 gramů • tofu bílé 150 gramů • jablka 300 gramů
Žampiony očistíme a překrojíme na poloviny. Tofu nakrájíme na menší čtverečky, ne však moc tenké, aby se nám při napichování na špejli nerozpadávaly. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Tofu, žampiony a jablka střídavě napichujeme na špejli.

2.
mléko 250 mililitrů • mouka hladká • vejce slepičí 4 kusy • sůl ½ čajové lžičky
Z mléka, hladké mouky (přidáváme dle potřeby), vajec a soli si připravíme středně husté těstíčko.

3.
Na pánvi rozehřejeme olej, ražniči ponoříme do těstíčka, vyjmeme a rychle vložíme do oleje, zakryté 5 minut smažíme.

4.
Ražniči otočíme a odkryté usmažíme dozlatova i z druhé strany.

5.
Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou, případně zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!