svetvemne.cz

Tofu ražniči v těstíčku

    

Jednoduchý a chutný recept na přípravu tofu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
jablka300gramů
mléko250mililitrů
mouka hladká-
olej fritovací-
sůl½čajové lžičky
tofu bílé150gramů
vejce slepičí4kusy
žampiony300gramů

1. 

žampiony 300 gramů  tofu bílé 150 gramů  jablka 300 gramů

Žampiony očistíme a překrojíme na poloviny. Tofu nakrájíme na menší čtverečky, ne však moc tenké, aby se nám při napichování na špejli nerozpadávaly. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Tofu, žampiony a jablka střídavě napichujeme na špejli.

2. 

mléko 250 mililitrů  mouka hladká  vejce slepičí 4 kusy  sůl ½ čajové lžičky

Z mléka, hladké mouky (přidáváme dle potřeby), vajec a soli si připravíme středně husté těstíčko.

3. 

olej fritovací

Na pánvi rozehřejeme olej, ražniči ponoříme do těstíčka, vyjmeme a rychle vložíme do oleje, zakryté 5 minut smažíme.

4. 

Ražniči otočíme a odkryté usmažíme dozlatova i z druhé strany.

5. 

Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou, případně zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit