svetvemne.cz

Omáčka z rajčatového protlaku

     

Omáčku podáváme k vařenému i pečenému masu, k masovým kuličkám, spolu s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list4kusy
cukr krystalový5polévkových lžic
ocet3polévkové lžíce
rajský protlak1000gramů
sůl2čajové lžičky
voda½litru
škrob kukuřičný50gramů

1. 

voda ½ litru  sůl 2 čajové lžičky  cukr krystalový 5 polévkových lžic  ocet 3 polévkové lžíce  bobkový list 4 kusy  rajský protlak 1000 gramů  škrob kukuřičný 50 gramů

Do vody přidáme sůl, cukr, ocet, bobkový list a přivedeme do varu. V rajčatovém protlaku do hladka rozmícháme kukuřičný škrob a směs vlijeme do vařící vody. Vaříme do zhoustnutí. Podle chuti můžeme dosolit, případně okyselíme či dosladit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit