svetvemne.cz

Omáčka z vařeného hovězího masa

     

Uvařili jste si hovězí polévku či vývar. Pokud vám zůstalo nezkonzumované vařené maso, nabízíme vám z něj opravdu výbornou omáčku. Je vhodná k těstovinám, ale i k haluškám, bramborám či s knedlíkům.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule červená300gramů
Hovězí přední - vařené250gramů
Olej slunečnicový30mililitrů
Rajský protlak350mililitrů
Tymián½čajové lžičky
Těstoviny - špagety250gramů
Česnek2stroužky
Hovězí vývar 100mililitrů

1. 

cibule červená 300 g  olej slunečnicový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

hovězí přední - vařené 250 g

Uvařené hovězí maso z polévky nakrájíme a v kuchyňském robotu najemno nasekáme.

3. 

tymián ½ ČL

Přidáme k cibuli a přisypeme tymián.

4. 

rajský protlak 350 ml  Hovězí vývar recept 100 ml

Přilijeme protlak, vývar a přivedeme k varu.

5. 

česnek 2 stroužky

Nakonec vmícháme očištěný prolisovaný česnek.

6. 

těstoviny - Špagety 250 g

Tip na servírování: Těstoviny uvaříme ve slané vodě a scedíme.

7. 

Na talíř položíme porci těstovin a přidáme omáčku.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit