Hroznová omáčka na středověký způsob
![Hroznová omáčka na středověký způsob](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001009/img_cs_4x3/hroznova-omacka-na-stredoveky-zpusob_00180.jpg)
Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.
recept,fotorecept,hrozny bílé,slanina prorostlá,Omáčky a prívarky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Omáčky a prívarky
Recept
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5982w.jpg)
2.
Bobule rozmačkáme a necháme odstát.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5983w.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5984w.jpg)
4.
Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a odstraníme zrníčka. Jde to snadno. Vždy část hmoty naložíme na mělký talíř a malá zrnka oddělíme na kraj talíře.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5985w.jpg)
5.
Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a přidáme hroznové víno. Vaříme asi 15 minut za častého míchání.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5986w.jpg)
6.
česnek 4 stroužky
Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky česneku. 5 minut povaříme. Podle toho jak hustou chceme omáčku mít, můžeme celkový čas vaření prodloužit nebo zkrátit.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5993w.jpg)
7.
Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj podle chuti. Můžeme přidat i sušenou, tehdy omáčku ještě chvíli povaříme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5994w.jpg)
8. Servírujeme
... s pečenou kachnou a lokšemi
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_6040w.jpg)
Dobrou chuť!