RECEPTY

Hroznová omáčka na středověký způsob

Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

recept,fotorecept,hrozny bílé,slanina prorostlá,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

hrozny bílé1kilogram
slanina prorostlá300gramů
česnek4stroužky
šalvějové lístky-

 

Recept

1. 

hrozny bílé 1 kilogram

Bobulky hroznového vína odstopkujeme.

Bobulky hroznového vína odstopkujeme....

2. 

Bobule rozmačkáme a necháme odstát.

Bobule rozmačkáme a necháme odstát....

3. 

slanina prorostlá 300 gramů

Slaninu nakrájíme a ušvaříme ji téměř do škvarků na pánvi.

Slaninu nakrájíme a ušvaříme ji téměř do...

4. 

Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a odstraníme zrníčka. Jde to snadno. Vždy část hmoty naložíme na mělký talíř a malá zrnka oddělíme na kraj talíře.

Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a...

5. 

Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a přidáme hroznové víno. Vaříme asi 15 minut za častého míchání.

Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a...

6. 

česnek 4 stroužky

Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky česneku. 5 minut povaříme. Podle toho jak hustou chceme omáčku mít, můžeme celkový čas vaření prodloužit nebo zkrátit.

Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky...

7. 

šalvějové lístky

Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj podle chuti. Můžeme přidat i sušenou, tehdy omáčku ještě chvíli povaříme.

Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj...

8. Servírujeme

... s pečenou kachnou a lokšemi

... s pečenou kachnou a lokšemi...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit