RECEPTY

Hroznová omáčka na středověký způsob

Hroznová omáčka na středověký způsob

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

recept,fotorecept,hrozny bílé,slanina prorostlá,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

hrozny bílé

1

690

kilogram

kcal

slanina prorostlá

300

1920

gramů

kcal

česnek

4

22

stroužky

kcal

šalvějové lístky

0

??

kcal

 

Recept

1. 

hrozny bílé 1 kilogram

Bobulky hroznového vína odstopkujeme.

Bobulky hroznového vína odstopkujeme....

2. 

Bobule rozmačkáme a necháme odstát.

Bobule rozmačkáme a necháme odstát....

3. 

slanina prorostlá 300 gramů

Slaninu nakrájíme a ušvaříme ji téměř do škvarků na pánvi.

Slaninu nakrájíme a ušvaříme ji téměř do...

4. 

Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a odstraníme zrníčka. Jde to snadno. Vždy část hmoty naložíme na mělký talíř a malá zrnka oddělíme na kraj talíře.

Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a...

5. 

Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a přidáme hroznové víno. Vaříme asi 15 minut za častého míchání.

Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a...

6. 

česnek 4 stroužky

Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky česneku. 5 minut povaříme. Podle toho jak hustou chceme omáčku mít, můžeme celkový čas vaření prodloužit nebo zkrátit.

Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky...

7. 

šalvějové lístky

Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj podle chuti. Můžeme přidat i sušenou, tehdy omáčku ještě chvíli povaříme.

Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj...

8. Servírujeme

... s pečenou kachnou a lokšemi

... s pečenou kachnou a lokšemi...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit