Hroznová omáčka na středověký způsob
Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.
recept,fotorecept,hrozny bílé,slanina prorostlá,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Omáčky a prívarky
Recept
2.
Bobule rozmačkáme a necháme odstát.
4.
Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a odstraníme zrníčka. Jde to snadno. Vždy část hmoty naložíme na mělký talíř a malá zrnka oddělíme na kraj talíře.
5.
Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a přidáme hroznové víno. Vaříme asi 15 minut za častého míchání.
6.
česnek 4 stroužky
Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky česneku. 5 minut povaříme. Podle toho jak hustou chceme omáčku mít, můžeme celkový čas vaření prodloužit nebo zkrátit.
7.
Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj podle chuti. Můžeme přidat i sušenou, tehdy omáčku ještě chvíli povaříme.
8. Servírujeme
... s pečenou kachnou a lokšemi
Dobrou chuť!