Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.
recept,fotorecept,hrozny bílé,slanina prorostlá,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
hrozny bílé | 1 690 | kilogram kcal | |
slanina prorostlá | 300 1920 | gramů kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal | |
šalvějové lístky | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
Bobule rozmačkáme a necháme odstát.


4.
Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a odstraníme zrníčka. Jde to snadno. Vždy část hmoty naložíme na mělký talíř a malá zrnka oddělíme na kraj talíře.

5.
Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a přidáme hroznové víno. Vaříme asi 15 minut za častého míchání.

6.
česnek 4 stroužky
Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky česneku. 5 minut povaříme. Podle toho jak hustou chceme omáčku mít, můžeme celkový čas vaření prodloužit nebo zkrátit.

7.
Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj podle chuti. Můžeme přidat i sušenou, tehdy omáčku ještě chvíli povaříme.

8. Servírujeme
... s pečenou kachnou a lokšemi

Dobrou chuť!