svetvemne.cz

Hroznová omáčka na středověký způsob

     

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Hrozny bílé1kilogram
Slanina prorostlá300gramů
Česnek4stroužky
Šalvějové lístky

1. 

hrozny bílé 1 kg

Bobulky hroznového vína odstopkujeme.

2. 

Bobule rozmačkáme a necháme odstát.

3. 

slanina prorostlá 300 g

Slaninu nakrájíme a ušvaříme ji téměř do škvarků na pánvi.

4. 

Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a odstraníme zrníčka. Jde to snadno. Vždy část hmoty naložíme na mělký talíř a malá zrnka oddělíme na kraj talíře.

5. 

Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a přidáme hroznové víno. Vaříme asi 15 minut za častého míchání.

6. 

česnek 4 stroužky

Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky česneku. 5 minut povaříme. Podle toho jak hustou chceme omáčku mít, můžeme celkový čas vaření prodloužit nebo zkrátit.

7. 

šalvějové lístky

Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj podle chuti. Můžeme přidat i sušenou, tehdy omáčku ještě chvíli povaříme.

8. Servírujeme

... s pečenou kachnou a lokšemi

Servírujeme

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit